Philippe Gilbert terug bij Lotto Soudal: “Ploeg had gebrek aan leidersfiguur”

maandag 19 augustus 2019 om 16:43
Philippe Gilbert terug bij Lotto Soudal: “Ploeg had gebrek aan leidersfiguur”

foto: Cor Vos

Philippe Gilbert rijdt de komende drie seizoenen voor Lotto Soudal. De transfer van de Waalse klassiekerspecialist hing al in de lucht. De 37-jarige Gilbert is nog lang niet klaar met de koers en bij zijn huidige ploeg Deceuninck-Quick-Step kon hij niet langdurig bijtekenen.

Manager Patrick Lefevere bood Gilbert slechts een eenjarig contract aan, waarna de ervaren coureur om zich heen ging kijken. “De interesse en het project van Lotto Soudal was het duidelijkst”, vertelt de meest recente winnaar van Parijs-Roubaix. “Ik ben heel blij dat we vrij snel een akkoord gevonden hebben. John Lelangue ken ik van mijn periode bij BMC als iemand die organisatie en discipline hoog in het vaandel draagt en met Marc Sergeant als sportief manager heb ik mijn eerste grote successen geboekt.”

In 2009, 2010 en 2011 maakte Gilbert al furore in het truitje van het toenmalige Silence-Lotto en later Omega Pharma-Lotto. Hij won in die periode onder meer Luik-Bastenaken-Luik, de Ronde van Lombardije, de Amstel Gold Race en de openingsetappe van de Tour de France 2011. Daarna vertrok Gilbert naar BMC, waar hij tot eind 2016 onder contract stond.

Gilbert met manager Marc Sergeant in de Amstel Gold Race 2011 – foto: Cor Vos

Leidersfiguur
Gilbert gaat zijn focus leggen op het eendaagse werk, waarbij de klassiekers er natuurlijk uitspringen. “We moeten proberen vechten tegen de absolute topploegen, niet door op voorhand grote ambities uit te spreken maar door resultaten te behalen”, aldus Gilbert over zijn nieuwe ploeg. “Ik heb de voorbije jaren de ploeg van buitenaf bekeken en ik denk dat ze misschien een gebrek hadden aan een leidersfiguur in die koersen. Ik wil de ploeg proberen naar een hoger niveau te tillen, door zelf te presteren, maar ook door de andere renners beter te maken.”

Op zijn 37ste tekent Gilbert dus nog voor drie seizoen, tot eind 2022. “Discipline en plezier zijn de sleutelfactoren om zo lang profwielrenner te blijven. Ik vertrek nog steeds op hetzelfde uur op training, ik doe wat ik moet doen, sla geen trainingen over… Dat en een sterk lichaam helpen om op hoog niveau actief te blijven”, legt hij uit.

Afscheid
De laatste maanden van Gilbert bij Deceuninck-Quick-Step staan nog in het teken van de Vuelta a España, het WK in Yorkshire en de Ronde van Lombardije. “Ik wil zo goed mogelijk afsluiten, liefst met nog een overwinning”, zegt Gilbert.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.