Pidcock mikt op ritwinst, maar: “Wil ook als ronderenner stappen vooruit zetten”
foto: Cor Vos
donderdag 29 juni 2023 om 10:02

Pidcock mikt op ritwinst, maar: “Wil ook als ronderenner stappen vooruit zetten”

INEOS Grenadiers zwaaide jarenlang de scepter in de Tour de France, maar de Britse formatie is anno 2023 niet meer zo dominant. Toch heeft de ploeg met Egan Bernal, Daniel Felipe Martínez, Carlos Rodríguez en Tom Pidcock enkele interessante renners in de gelederen. Die laatste kijkt met een schuin oog naar het klassement.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 23-jarige Pidcock keek woensdag op een persconferentie vooruit naar zijn tweede Tour de France. De veelzijdige Brit won vorig jaar bij zijn Tourdebuut al een bergetappe met aankomst op de mythische Alpe d’Huez. Pidcock hoopt ook dit jaar weer een rit te winnen. “De eerste twee ritten zijn voor mij belangrijk. Ik wil een etappe winnen, maar dan niet vanuit de vlucht zoals vorige zomer in de Alpen, maar vanuit de groep met de grote namen”, citeert Het Nieuwsblad.

Pidcock wil namelijk ook zijn grenzen als ronderenner aftasten. “Een etappe winnen blijft de prioriteit, maar ik wil ook als ronderenner stappen vooruit zetten. Als je wint vanuit de groep die strijdt voor het klassement, blijf je automatisch hoog in de rangschikking. Gezien mijn profiel wil ik in de bergen een stap vooruit zetten.”

In aanloop naar de Tour reed Pidcock de Ronde van Zwitserland, maar de coureur wist niet echt te imponeren in deze belangrijke ‘voorbereidingskoers’. Toch maakt de jonge renner zich geen zorgen. “Ik kwam rechtstreeks van een hoogtestage bij mij thuis in Andorra. Dat deed ik nooit eerder. Ik wist niet wat mijn niveau was. Toch denk ik dat ik in goede conditie ben.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.