Pinot staat open voor ander team
Foto: Sirotti
vrijdag 22 januari 2016 om 11:38

Pinot staat open voor ander team

De wegen van FDJ en diens kopman Thibaut Pinot scheiden misschien aan het einde van het huidige seizoen, wanneer het contract van de Fransman afloopt. “Ik zie mezelf langer doorgaan bij dit team, maar gooi geen andere deuren dicht”, vertelt Pinot aan L’Équipe.

Laatste contact met andere ploegen dateert van 2014
De Fransman sluit andere opties dus niet per definitie uit. “Ik zal alle aanbiedingen die ik krijg bestuderen. Maar laten we eerst eens kijken hoe het me komend seizoen vergaat. Het laatste contact dat ik met ploegen had, via mijn makelaar, was in 2014. Toen heb ik echter een nieuw contract getekend bij FDJ, na de Tour de France (waarin hij derde werd, red.). Sindsdien heeft nooit iemand meer contact met me opgenomen.”

Tijdritcapaciteiten verbeteren
Pinot wil zich aankomend seizoen richten op zijn tijdrit. Mede daarom heeft hij de Olympische tijdrit in Rio de Janeiro ten doel gesteld. “Ik streef ernaar om het niveau van de andere klimmers te bereiken in vlakke tijdritten, tijdens etappekoersen. Toen ik prof werd op mijn negentiende, had ik enkel de kracht van een junior en verloor ik elke tien kilometer een minuut. Dat was altijd slecht voor mijn motivatie. Maar tijdrijden is niet langer een plaag, nu is het een genot.”

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
22 januari 2016 11:43
ik denk dat de marktwaarde van Pinot toch vooral in Frankrijk ligt.
22 januari 2016 11:48
Misschien iets voor Dimension Data of Trek (als ze naast Nibali grijpen).
22 januari 2016 11:52
Mijns inziens één van de stoerste renners binnen het huidige peloton, afgelopen tour een ware opera van vallen, opstaan, aanvallen, verliezen en uiteindelijk zegevieren opgevoerd. Prachtrenner, 100% berggeit, als FDJ slim is zetten ze er nog wat goede knechten bij en houden ze de beste man als eeuwig uithangbord binnenboord.
22 januari 2016 12:06
FdJ zal er inderdaad veel aan gelegen zijn om Pinot binnenboord te houden. Zonder Pinot was afgelopen seizoen erg tegenvallend zijn geweest. Ik verwacht dat Reichenbach dit seizoen ook Pinot goed zal gaan bijstaan in de Tour. Pinot liet vorig jaar ook zien vorderingen te maken in de tijdritten. Hij reedt ook gewoon overal top 20 in de ITT in 2015.
22 januari 2016 12:14
Het zou me niet verbazen indien Lefevre een poging zou ondernemen, dan heeft hij toch zijn podiumkandidaat voor de TdF beet. Zou voor Pinot ook een boost kunnen betekenen op het vlak van tijdrijden.
22 januari 2016 12:21
Voor zo'n uitgesproken berggeit is Pinot helemaal geen kwaaie tijdrijder, ik denk eerder dat hij in de bergetappes voorzien moet worden van 2 man die hem in 'normaal' verlopende bergetappes veilig naar de eindklim moeten loodsen, ik zie hem veel te vaak alles alleen doen. Hoe is het met Jeanesson ?
22 januari 2016 13:29
@RV: Jeannesson is naar Cofidis, maar had vorig jaar natuurlijk een erg moeizaam jaar.
22 januari 2016 13:38
Van die knechten a la Reichenbach hadden ze al met Geniez en vooral Morabito. Normaal kunnen die hem wel veilig naar de eindklim loodsen. Het verschil is dat kopmannen van SKy, Movistar en Astana op de klim zelf nog vaak 3 knechten hebben.

FDJ kan wel weer continentaal worden als Pinot weg gaat en ze geen vervanger vinden.
22 januari 2016 14:21
Ik meen me te herinneren dat Brailsford een Fransman naar het geel wilde leiden. Kan wel een jaar of twee geleden zijn dat die dat zei.
22 januari 2016 15:36
Ik zie Sky hem ook wel oppikken, hoewel dat natuurlijk wel druk wordt met Froome en wellicht over een jaar of 2 Landa die de Tour willen winnen.
22 januari 2016 19:36
De vertaling kwam er meer op neer dat hij graag bij FDJ blijft en ook er vanuit gaat dat hij blijft tenzij er een heel mooi aanbod komt vanuit een andere ploeg. Nu betalen Franse ploegen over het algemeen goed, dus ik verwacht hier geen spannende dingen.
22 januari 2016 20:00
@RV
Op mij komt hij juist helemaal niet stoer over. Ik associeer Pinot met een watje.
22 januari 2016 20:52
Dat komt omdat iedereen maar blijft doordrammen over zijn daalangst, ontzettend boring. Er is niets stoerder dan vanuit een dal, met het oog van de natie in de rug tijdens de thuisronde, elke kans opnieuw je naar voren te knokken en uiteindelijk ook die rit nog te pakken. Veel stoerder dan een natuurlijk talent hebben dat je toestaat iedere afdaling als een leip in te gaan of als een kamikaze de sprints in te vliegen.

En onder de profwielrenners zitten 0 watjes, 0. Evenals dat er geen 'pelotonvulling' tussen zit.
22 januari 2016 20:53
Als ik dan toch een watje mag noemen doe dan 'the secret pro' maar,.
23 januari 2016 07:13
Romans Vainsteins, geheel met je eens...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.