Ploegleider Bart Leysen vertrekt bij Lotto Soudal
foto: Cor Vos
donderdag 29 augustus 2019 om 09:06

Ploegleider Bart Leysen vertrekt bij Lotto Soudal

Ploegleider Bart Leysen heeft Lotto Soudal te kennen gegeven dat hij aan het einde van dit jaar het team verlaat. Meerdere redenen liggen aan zijn vertrek ten grondslag, verklaarde hij. Het nieuws volgt in dezelfde week als waarin manager Kevin De Weert per direct werd geschorst.

Enerzijds stapt Leysen op bij de ploeg omdat hij zich net als De Weert niet meer goed voelde bij de ploeg, liet hij weten aan Het Nieuwsblad. “Ik werd dit jaar bijvoorbeeld uit het programma van de Vlaamse klassiekers gehouden. En anderzijds heb je weinig tot geen inspraak. Je weet ook van niets. Alles wordt boven je hoofd beslist.”

Wel blijft Leysen actief in het peloton als ploegleider met al een aanbod van een andere ploeg op zak. “Het was een aanbieding die ik onmogelijk kon weigeren en een project waar ik helemaal achter sta. Over enkele weken zal wel duidelijk worden waar”, aldus de inmiddels 50-jarige oud-winnaar van o.a. de E3-Prijs Harelbeke.

Kevin De Weert
Leysens vertrek is niet de enige rumoer binnen de staf van Lotto Soudal, want eerder deze week werd bekend dat de ploeg manager Kevin De Weert per direct schorste. Het teammanagement kwam tot die beslissing na een ‘incident’ voor de Vuelta a España en een eerdere waarschuwing. Volgens De Weert is de kans aanwezig dat hij zal opstappen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.