Ploegleider Reef over Dumoulin: “Het is gewoon klote”
Foto: Massimo Paolone/LaPresse
dinsdag 14 mei 2019 om 18:35

Ploegleider Reef over Dumoulin: “Het is gewoon klote”

Tom Dumoulin lijkt een tweede Girozege te kunnen vergeten. De Nederlander kwam vandaag zwaar ten val in de vierde etappe naar Frascati. Vooral zijn linkerknie is zwaar gehavend. “Tom is nu heel teleurgesteld”, zo vertelt ploegleider Marc Reef aan het Algemeen Dagblad.

Dumoulin kwam uiteindelijk vier minuten na ritwinnaar Richard Carapaz binnen, waardoor een tweede eindzege onmogelijk lijkt. “Ik weet op dit moment nog niet wat er precies is gebeurd”, aldus Reef. “We moeten het even afwachten. Ik heb Tom nog niet gesproken, maar hij is nu heel teleurgesteld.”

Reef laat weten dat Dumoulin veel pijn heeft. “Dat is ook logisch. We zullen zo de situatie bekijken met de dokter. Het is begrijpelijk dat hij aangeslagen is. Het is gewoon klote.” De grote vraag is of Dumoulin morgen nog wel opstapt. “Op dit moment wil ik nog niet denken aan het einde van de Giro voor Tom”, zo stelt Reef.

“Hij kan zijn knie moeilijk buigen”
Michiel Elijzen – die andere ploegleider van Team Sunweb – geeft meer tekst en uitleg. “We wachten nu even tot de dokter er is. Die kan de wond schoonmaken. Met zoveel ziet het er altijd ernstig uit. Je zag wel dat hij na zijn crash moeite had om kracht te zetten. Hij kan zijn knie nu moeilijk buigen.”


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.