Pogacar is Mas nu wel de baas: “Voelde me sinds de Giro dell’Emilia elke dag beter worden”
foto: Cor Vos
zaterdag 8 oktober 2022 om 16:57

Pogacar is Mas nu wel de baas: “Voelde me sinds de Giro dell’Emilia elke dag beter worden”

Tadej Pogacar won zaterdag de Ronde van Lombardije. Dat was voor het tweede jaar op rij, want in 2021 was hij ook al de beste in de Koers van de Vallende Bladeren. “Het is geweldig om hier terug te keren en opnieuw te winnen”, zei de Sloveen in het flashinterview na afloop.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

UAE Emirates, de ploeg van Pogacar, nam in de finale het initiatief en zette de tweevoudig Tourwinnaar af op de Civligio. Daar koos Pogacar voor de aanval. Hij kreeg Enric Mas en aanvankelijk Mikel Landa mee, maar rekende met beiden af. “Ik kan niet onder woorden brengen hoe dankbaar ik ben naar het team, dat zo geweldig voor me reed. Om het dan af te maken, in de laatste wedstrijd van het seizoen, is geweldig”, zei de 24-jarige renner, die van een ‘bijna perfect’ seizoen sprak.

“De wedstrijd verliep precies zoals we wilden. Ik probeerde aan te vallen op de Civiglio, maar Mas was duidelijk op hetzelfde niveau bergop als ik. We probeerden samen te werken tot de finale, dus het ging perfect”, aldus Pogacar, die in de Giro dell’Emilia nog geklopt werd door Mas. “In de Giro dell’Emilia kwam ik net terug uit Australië. Sindsdien ben ik me elke dag beter gaan voelen. In de Tre Valli Varesine voelde ik me al heel goed, dus ik wist dat ik vandaag goede benen zou hebben.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.