Pogacar over zijn thuisronde: “Ik ga voor de winst”
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 18 juni 2019 om 15:33

Pogacar over zijn thuisronde: “Ik ga voor de winst”

Tadej Pogačar won dit seizoen al de Rondes- van Algarve en Californië, maar de nog altijd maar 20-jarige klimmer wil ook heel graag zegevieren in ‘zijn’ Ronde van Slovenië. “Ik ga voor de winst, maar de concurrentie zal hevig zijn”, zo laat hij weten in een perscommuniqué van zijn ploeg UAE Emirates.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Een neoprof die twee gerenommeerde rittenkoersen wint: Tadej Pogačar heeft zijn start bij de profs niet gemist. Het is dan ook niet verrassend dat de piepjonge ronderenner de gedoodverfde favoriet is voor de Ronde van Slovenië, die woensdag van start gaat met een verraderlijke etappe naar Rogaška Slatina.

De thuisfavoriet kan bovendien rekenen op een ijzersterke ploeg. Zo vertrouwt UAE Emirates ook op oud-winnaar Diego Ulsisi en klimmer Jan Polanc. “Ik hoop het momentum vast te houden”, zo vertelt Pogačar. “Ik ben heel erg gemotiveerd en wil ook absoluut winnen, maar de concurrentie zal hevig zijn.”

Pogačar doelt onder meer op het Mitchelton-Scott-duo Esteban Chaves en Lucas Hamilton en Fausto Masnada. “Het zal ongetwijfeld een opwindende koers worden.”


Voorbeschouwing: Ronde van Slovenië

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.