Pogacar ziet “heel sterk” UAE: “Bewezen dat we de wedstrijd kunnen controleren”
foto: Cor Vos
zondag 10 juli 2022 om 18:32

Pogacar ziet “heel sterk” UAE: “Bewezen dat we de wedstrijd kunnen controleren”

UAE Emirates reed vrijwel de volledige negende etappe van de Tour de France op kop om de vlucht te controleren. Kopman Tadej Pogacar sloeg het tevreden gade. “Het team is heel, heel sterk”, zei de geletruidrager na afloop tegen Eurosport/GCN.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ze hebben laten zien dat ze alleen maar sterker worden. Vandaag, en de laatste dagen in het algemeen, zijn het bewijs dat we de wedstrijd kunnen controleren, zelfs met zeven renners”, doelde Pogacar op het ontbreken van Vegard Stake Laengen, die zaterdag niet van start kon gaan in de achtste etappe na een positieve coronatest. “Het wordt heel zwaar, vooral voor Mikkel Bjerg, maar hij is heel goed. De rest ook, dus ik ben heel trots en blij.”

Vandaag worden de renners allemaal getest op corona, dus de mogelijkheid bestaat dat Pogacar nog meer ploegmaten verliest. “Gelukkig testen we in het team allemaal negatief, ook al is Laengen naar huis gegaan. We hebben allemaal een afzonderlijke kamer, we passen overal op, op de hygiëne en dergelijke. Ik hoop dat er niet veel positieve gevallen zullen zijn. Vingers gekruist dat het hele peloton bij elkaar blijft.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.