Primoz Roglic: “Het was simpelweg niet goed genoeg”
foto: Cor Vos
woensdag 25 september 2019 om 20:17

Primoz Roglic: “Het was simpelweg niet goed genoeg”

Primož Roglič werd vooraf gezien als een van de belangrijkste kanshebbers op de regenboogtrui in de allesbehalve vlakke tijdrit door Yorkshire. De vice-wereldkampioen van 2017 zette echter de twaalfde tijd op de tabellen en werd onderweg zelfs bijgehaald door Rohan Dennis.

“Het resultaat was niet goed, maar kijkend naar mijn geleverde vermogen heb ik gedaan wat ik van plan was. Het was gewoon niet goed genoeg”, reageerde Roglič tegenover Cyclingnews na het wereldkampioenschap tijdrijden. “Het was een tijdrit en geen korte ook. Dit was een speciale discipline, waar een speciale voorbereiding voor nodig was. Ik had deze proef niet echt gepland, dus ik kwam slechts hierheen om mijn best te doen.”

Roglič’ optreden stond in schril contrast met de rest van het seizoen, waarin hij de topprestaties aaneen reeg. Vroeg in het jaar was er al eindwinst in de UAE Tour en in voorbereiding op de Giro d’Italia voegde hij daar eindzeges in Tirreno-Adriatico en Romandië aan toe. In Italië won Roglič dan twee etappes en stond hij als derde op het podium. En dan was er afgelopen maand het sportieve hoogtepunt van het seizoen met de hoofdprijs in de Vuelta a España.

Nadien, zo moest hij toegeven, waren zijn vorm en concentratie logischerwijs wat weggevallen na zijn eerste eindzege in een grote ronde. “Ik deed niet veel. Je wint de Vuelta immers niet elke dag, dus ik probeerde van dat moment te genieten. En dat probeer ik nog altijd te doen.”

Moraal
Roglič startte als 55e en twee-na-laatste, maar al aan zijn tussentijden was te zien dat hij niet in aanmerking zou komen voor de wereldtitel. Op het moment dat de latere winnaar Rohan Dennis, die drie minuten na hem was gestart, hem voorbijsnelde, probeerde de Sloveen het tempo van de Australiër te volgen. “Toen hij me voorbijging, was dat echt slecht voor mijn moraal. Maar ik bleef mijn best doen”, zei hij daarover.

“Ik ging voluit tot aan de finish. Ik train niet echt voor de tijdrit, maar als klassementsrenner kan ik nog altijd een goede tijdrit rijden. Het resultaat is zeker een teleurstelling, maar alle andere dingen waren dat zeker niet. Ik kon niet verwachten nog meer vermogen te leveren. Ik probeerde slechts mijn best te doen en eerlijk gezegd ben ik ook weer niet zó teleurgesteld. Dat was ik pas geweest als mijn hele jaar ervoor in het teken had gestaan om hier te winnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.