Primož Roglič wint Volta ao Algarve, dagzege voor Amaro Antunes
foto: Sirotti (archief)
zondag 19 februari 2017 om 17:40

Primož Roglič wint Volta ao Algarve, dagzege voor Amaro Antunes

Primož Roglič heeft de Volta ao Algarve op zijn naam geschreven. De Sloveen van LottoNL-Jumbo gaf in de slotrit niets meer prijs op de steile slotklim van de Alto do Malhão en pakt daarmee de eerste grote eindoverwinning in zijn carrière. De dagzege ging naar Amaro Antunes van W52-FC Porto.

Razendsnel begin
In het eerste wedstrijduur werd liefst 50,2 kilometer afgelegd door het peloton. Mede hierdoor wist er geen vluchtersgroep weg te rijden. De harde wind zaaide paniek, want waaiers lagen op de loer. Een groep van 21 renners maakte zich na tachtig kilometer pas los van het peloton en pakte twee en een halve minuut. Daarbij waren onder meer Maurits Lammertink (best geklasseerde op 4.57), Timo Roosen, Jesper Asselman, André Looij, Sep Vanmarcke, Dries Devenyns, André Greipel, Arnaud Démare en John Degenkolb.

Lammertink laatste vluchter
LottoNL-Jumbo voerde het peloton aan en liet de koplopers vier minuten weglopen, maar met de finale in aantocht zakte die voorsprong toch richting de twee minuten. Sky en W52-FC Porto staken een helpende hand toe. De vluchters werden precies aan de voet ingerekend door het jagende peloton. Lammertink bleef nog het langs voorop, maar ook voor hem bleek het een mission impossible op de steile slotklim naar de Alto do Malhão.

Roglič ijzersterk, Portugese dagwinst
Sky nam het heft in handen in dienst van Kwiatkowski, maar de eerste aanvaller was Amaro Antunes van W52-FC Porto. De Portugees dartelde naar boven en mocht de etappe op zijn palmares bijschrijven. Kwiatkowski versnelde nog, maar Roglič was heer en meester in de favorietengroep en kon zo de eindzege van de Ronde van de Algarve vieren.

RIDE Magazine
33 Reacties
Sorteer op:
19 februari 2017 19:32
@Rhohan voor een groot deel niet, maar is dat verder belangrijk dan?
19 februari 2017 19:39
Als je Antunes niet kent, heb je de afgelopen jaren het wielrennen niet gevolgd.. Was in Valencia al goed, vorig jaar reed hij ook een zeer sterke Algarve en was hij in de Ronde van Portugal een van de beste. Mooi zege voor Roglic overigens.
19 februari 2017 19:41
Ook wel verrassend: de 28e plaats van Jetse Bol op niet veel meer dan een minuut.
19 februari 2017 19:57
Zou Roglic er eentje wezen voor de Waalse klassiekers?
19 februari 2017 20:19
@zip404
Lijkt me niet echt zijn ding. Je zag bijvoorbeeld deze week dat als een Ardennenspecialist als Martin of Kwiatkowski een aanval plaatste dat hij altijd op een gaatje kwam voordat hij het dichrijdt. Dan zie je dat hij toch niet die punch heeft. Ach ja, je kan niet alles hebben. ;)
19 februari 2017 20:47
@tykkethor
Ach, hetzelfde gebeurde als Roglic een aanval plaatste en Martin in z'n wiel probeerde te komen... volgens mij moet hij de Ardennen goed aankunnen, de vraag is alleen of hij het wil en van die zenuwachtige koersen houdt.
19 februari 2017 21:11
Hij is toch vooral een prima renner voor meerdaagse koersen met tijdrit en klimwerk. Daar kan hij er nog heel wat van winnen, als het meezit. Misschien kan hij op den duur zelfs in de grote ronden wel voor een klassement gaan.
20 februari 2017 08:43
Goede start van het seizoen voor TLJ. Trek dit door.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.