Proloog Romandië eist slachtoffers: Bewley en Van Rensburg lopen breuken op
dinsdag 30 april 2019 om 19:58

Proloog Romandië eist slachtoffers: Bewley en Van Rensburg lopen breuken op

De proloog in de Ronde van Romandië heeft twee slachtoffers geëist. Sam Bewley en Jacques Janse van Rensburg  kwamen vlak voor én na de tijdrit ten val. De Nieuw-Zeelander liep een ontwrichte linkerschouder op, terwijl de Zuid-Afrikaan moest opgeven met een sleutelbeenbreuk.

De 31-jarige Bewley crashte in de verkenning. De renner van Mitchelton-Scott reed de Ronde van Romandië als voorbereiding op de Giro d’Italia, waar hij een van de knechten moest worden van Simon Yates. Dat feestje gaat nu niet door, aangezien Bewley niet op tijd fit zal zijn voor de drieweekse ronde.

Val door een elektrische kabel 
Van Rensburg wist de proloog wel tot een goed einde te brengen, maar de coureur van Dimension Data kwam vlak na de finish ten val. De eveneens 31-jarige renner viel over een… elektrische kabel. “Scans hebben aangetoond dat Jacques zijn rechtersleutelbeen heeft gebroken”, aldus ploegarts Ruben Anemülle.

Van Rensburg hoeft voorlopig niet onder het mes. “Maar onze medische staf zal de situatie voortdurend monitoren. Jammer genoeg zal hij een maand uit de roulatie zijn.” Naast Van Rensburg en Bewley kwam ook Victor Campenaerts ten val. De uurrecordhouder kwam echter met de schrik vrij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.