Qatar presenteert parcours WK wielrennen 2016
zaterdag 7 februari 2015 om 18:43

Qatar presenteert parcours WK wielrennen 2016

Qatar

foto: Sirotti

De organisatie van het WK Wielrennen 2016 heeft het parcours bekendgemaakt. Van 9 tot en met 16 oktober vindt het mondiale evenement plaats in Qatar. De route is vlak en bevat onder meer een kasseienstrook.

Normaal wordt het wereldkampioenschap in september gehouden, maar het is dan te warm in de oliestaat. “De voorbije tien jaar was de gemiddelde temperatuur op die dagen 31 graden”, zegt organisator John Lelangue tegen Het Nieuwsblad. “We bekijken wat we kunnen doen in de bevoorrading en overwegen om een extra water-motor in te zetten zoals in de grote rondes.” De timing heeft bovendien te maken met de Olympische Spelen. Er moet voldoende tijd zitten tussen de twee wedstrijden.

De wegrit kent eerst een 80 kilometer lange lus door de woestijn. Daarna gaan de renners meermaals een plaatselijke omloop van 19 kilometer in het centrum van Doha afleggen. Dit circuit bevat passages langs de culturele site Katara en op het eiland Pearl. De renners krijgen iedere ronde een kasseienstrook van 1.2 kilometer voor de kiezen. De laatste rechte lijn is maar liefst twee kilometer lang.

Iedere wedstrijd zal beginnen en eindigen in de buurt van het Doha Exhibition Centre. De route moet nog worden goedgekeurd door de UCI. Het parcours van de tijdrit wordt pas tijdens het wereldkampioenschap in Richmond later dit jaar bekendgemaakt.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
20 augustus 2015 11:11
Ik gaap nu al...
#gaaaaaap!
#itsallaboutthemoney
28 september 2015 06:53
Idd saai. Wel wat keien, maar zand heel veel zand. Dit is verkocht

Om te reageren moet je ingelogd zijn.