Quinten Hermans na Waaslandcross: “Van der Poel reed enorm rap”
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 21 december 2019 om 17:08

Quinten Hermans na Waaslandcross: “Van der Poel reed enorm rap”

Quinten Hermans is dit seizoen goed op dreef en ook vandaag stond hij na afloop van de Waaslandcross op het podium. De renner van (nu nog) Telenet-Baloise kon een tijdje Mathieu van der Poel volgen, maar eindigde na een slippertje op ruime achterstand. “Mathieu reed enorm rap, zeker op de rechte stukken”, zo vertelde Hermans na afloop.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Hermans reed enige tijd voorop met Van der Poel en Tom Pidcock, maar die eerste maakte een cruciaal foutje in de zandstrook. “Mathieu reed wel een erg rappe ronde, maar Tom reed ook heel erg snel. We kwamen nog op twee seconden van Van der Poel, maar het bleek niet genoeg. Hij reed enorm snel, dat merk je vooral op de rechte stukken.”

“Hij kan het dan net iets langer volhouden, tot het moment dat wij de benen stil houden. Dan groeit de voorsprong en krijg je een gevecht voor de tweede en derde plaats”, aldus Hermans, die zijn Britse rivaal achter zich wist te houden. “Ik voelde in de finale dat hij moeite had om het ritme vast te houden. Ik ontwikkelde daarom een zo hoog mogelijk tempo.”

Tom Pidcock: “Ik kom niet voor een derde plaats”
Het podium van de Waaslandcross bestond uit Van der Poel, Hermans en Pidcock. De 20-jarige Brit vocht een pittig duel uit met Hermans, maar moest uiteindelijk het onderspit delven. “Ik start niet voor een derde plaats”, aldus Pidcock. “Ik voelde me vrij goed en hoopte op een gevecht met Mathieu… Maar ik kijk vooral naar het WK.”

Van der Poel, Hermans en Pidcock zullen morgen aan de start staan van de wereldbekermanche van Namen. Ze zullen het onder meer moeten opnemen tegen nationaal kampioen Toon Aerts en Michael Vanthourenhout, die er vandaag niet bij waren in Sint-Niklaas.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.