‘Rabobank toont interesse voor Janse van Rensburg’
dinsdag 8 mei 2012 om 11:35

‘Rabobank toont interesse voor Janse van Rensburg’

Volgens MTN-Qhubeka-ploegleider Jens Zemke heeft Rabobank tijdens de Ronde van Overrijsel van dit weekend toenadering gezocht met zijn renner Reinardt Janse van Rensburg. De Zuid-Afrikaanse tijdritkampioen boekte dit jaar al enkele aansprekende resultaten en won ook de proloog in Overijssel. Volgens Wielerland nam Piet Kuys namens Rabobank contact op met de in februari 23 geworden Janse van Rensburg.

De Zuid-Afrikaan boekte dit seizoen al elf zeges en is daarmee de renner met meeste overwinningen tot zover dit seizoen. Hij won onder meer dus de nationale tijdrittitel (en werd tweede in de wegwedstrijd achter Robert Hunter), hij won vier etappes en het eindklassement in de Ronde van Marokko, pakte in Le Tour de Bretagne uit met een ritzege en het algemeen klassement, won zoals gezegd de proloog en tevens eindklassement van de Ronde van Overijssel en won zondag de Circuit de Wallone.

De renner zelf, die tijdens het tekenen van de startlijst voor de tweede etappe in Overijssel te midden van zijn ploeggenoten en het aanwezige journaille gevraagd werd door Kuys, blijft rustig onder de interesse. ”Er is van meer kanten interesse omdat ik dit jaar sterk presteer. Rabobank kwam daar zaterdag bij. Ik zal me in de komende tijd over de aanbiedingen buigen, maar ik ben er nog niet uit waar dat zal zijn”, aldus Janse van Rensburg.

Zijn ploegleider Jens Zemke was minder te spreken over het handelen van Rabobank. Zemke heeft namelijk grote plannen met de Zuid-Afrikaanse sprinter: ”Reinardt kwam het mij voor de start vertellen. Ik snap het eerlijk gezegd niet. Rabobank heeft over talent toch niet te klagen? Laat men hun energie steken in de opleiding van hun eigen talenten. Voor Reinardt is het beter om als kopman van een ProContinental-team de volgende stap in zijn loopbaan te zetten. En niet sprints aan te gaan trekken voor Theo Bos.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.