RCS Sport werkt aan Keniaanse etappekoers
foto: Cor Vos
dinsdag 23 juli 2019 om 12:11

RCS Sport werkt aan Keniaanse etappekoers

De expansiedrift van RCS Sport is nog niet gestild. De Giro d’Italia-organisator komt in 2021 mogelijk met een meerdaagse door Kenia op de proppen. Dit laat Amina C. Mohamed kabinetssecretaris van het Ministerie van Sport weten via Twitter.

De CEO van RCS Sport, Paolo Bellini, toogde gisteren naar het Keniaanse Ministerie van Sport om een etappekoers in het Afrikaanse land te bespreken. Het betreft een meerdaagse rittenwedstrijd over 600 tot 800 kilometer die het toerisme een boost moeten geven.

Amina C. Mohamed schrijft dat een eerste editie mogelijk al in februari 2021 plaats kan vinden. Daarmee zou de wedstrijd volgens de huidige wielerkalender kunnen dienen als een soort overbruggingswedstrijd tussen La Tropicale Amissa Bongo en de Tour du Rwanda, twee aansprekende Afrikaanse koersen die nu al in deze periode worden gehouden.

Het gesprek tussen beide partijen leidt vanzelfsprekend ook tot de nodige geruchten dat in de toekomst misschien een Grande Partenza in het Oost-Afrikaanse land kan worden georganiseerd, echter wordt nergens bevestigd dat dit is besproken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.