Remco Evenepoel reageert op twee valpartijen: “Veel pijn, we zullen zien”
foto: Cor Vos
woensdag 10 mei 2023 om 19:06

Remco Evenepoel reageert op twee valpartijen: “Veel pijn, we zullen zien”

Remco Evenepoel heeft voor het eerst kort gereageerd na zijn dubbele val in de Giro d’Italia tijdens de vijfde etappe. “We zullen zien. Ik heb veel pijn, maar ça va”, gaf Evenepoel snel mee aan Sporza voor hij naar de medische check-up vertrok. Ook ploegleider Klaas Lodewyck gaf meer uitleg.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Remco wilde uitsturen en de sprinters de kans geven”, vertelde Lodewyck aan Het Laatste Nieuws over de tweede val van Evenepoel. “Op dat moment raakt hij het wiel van een renner van Trek, maar kan hij net recht blijven. Maar dan passeert er nog iemand van Trek, komt hij tegen zijn schouder en dan was het kwaad geschied.”

Vervolgens werd ook aan Lodewyck gevraagd wat de schade is bij Evenepoel. “Natuurlijk zijn er schaafwonden bij zo’n val, maar meer kunnen we nog niet zeggen”, luidde het antwoord. Soudal Quick-Step communiceerde eerder al dat ze vanavond met een statement zouden komen met betrekking tot de situatie van wereldkampioen Evenepoel.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.