Remco Evenepoel zinspeelt op deelname Tour de France 2024: “Op naar La Grande Boucle”
dinsdag 21 november 2023 om 08:18

Remco Evenepoel zinspeelt op deelname Tour de France 2024: “Op naar La Grande Boucle”

Officieel is er nog niets bevestigd, maar het lijkt er sterk op dat Remco Evenepoel volgend jaar de Ronde van Frankrijk zal rijden. De Belg hint op Strava nu ook zelf op zijn Tourdebuut. “Op naar Le Grand Boucle“, schrijft hij in het Frans bij een trainingsfile.

“Daar gaan we!”, wijst Evenepoel erop dat hij begint aan zijn voorbereiding. Vorige week deed hij al enkele ritjes in België, maar nu lijkt hij echt vertrokken. De Aerokogel van Schepdaal stoomt zich klaar voor het nieuwe seizoen in de regio Calpe, waar hij vaker verblijft. Op zijn eerste trainingsdag aldaar legde Evenepoel dik honderd kilometer af.

Evenepoel plaats bij zijn tekst overigens niet alleen een Frans vlaggetje, maar ook een Italiaanse. Eerder liet de renner van Soudal Quick-Step weten te denken aan de dubbel Giro d’Italia-Tour de France in 2024, maar teammanager Patrick Lefevere raadt dat hem af. De Italiaanse vlag zou natuurlijk ook kunnen duiden op het feit dat de Ronde van Frankrijk volgend jaar van start gaat in de Toscaanse hoofdstad Firenze.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.