Richie Porte: “Parijs-Nice is voor mij een thuiswedstrijd”
Foto: Sirotti
donderdag 2 maart 2017 om 14:51

Richie Porte: “Parijs-Nice is voor mij een thuiswedstrijd”

Richie Porte staat aan de vooravond van zijn eerste Europese wegkoers van het seizoen. De 32-jarige Australiër staat zondag aan de start van Parijs-Nice en heeft de ambitie om zijn derde titel binnen te halen.

Na een maand trainen gaat de in Monaco woonachtige Porte voor zijn derde eindzege in de Rit naar de Zon. “Ik ben erg gemotiveerd om het goed te doen in Parijs-Nice”, zegt hij op de site van zijn ploeg BMC. “Ik heb er al twee keer gewonnen, een derde zege zou me erg veel vertrouwen geven voor de rest van het seizoen. Ik heb geen wedstrijden meer gereden sinds januari, maar ik heb een stevig trainingsblok in Tasmanië en Monaco achter de rug. Ik kijk ernaar uit om weer wedstrijden te rijden.”

Ploegleider Yvon Ledanois heeft vertrouwen in zijn kopman. “Parijs-Nice is zijn eerste grote doel sinds zijn terugkeer in Europa”, legt hij uit. We hebben al kunnen zien dat hij geweldig in vorm is. Bovendien is hij erg gemotiveerd, zeker omdat hij al twee keer gewonnen heeft.”

Ter ondersteuning krijgt Porte onder meer Nicolas Roche en Alessandro De Marchi met zich mee. Parijs-Nice duurt van zondag 5 t/m zondag 12 maart.

Selectie BMC voor Parijs-Nice
flag-it Alessandro De Marchi
flag-fr Amaël Moinard
flag-au Richie Porte
flag-ie Nicolas Roche
flag-ch Michael Schär
flag-be Dylan Teuns
flag-es Francisco Ventoso
flag-ch Danilo Wyss

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
2 maart 2017 15:00
edit redactie: bedankt, aangepast
2 maart 2017 15:19
edit redactie: bedankt, aangepast

Niet echt spannend verder, aantal aardige knechten bergop mee. Rest van het verhaaltje heeft hij niet lang geleden al eens verteld volgens mij.
2 maart 2017 15:24
Goh, is hij al 32? Tijd gaat vlug.
2 maart 2017 17:25
Maar ja, hij krijgt wel versterking mee bergop. Die Richie Porte verwacht ik wel.
2 maart 2017 18:45
edit redactie: dergelijke reacties mag je achterwege laten
2 maart 2017 18:53
De Marchi als knecht :(
2 maart 2017 21:54
BMC is toch DE ploeg van dit jaar, voorlopig, met 2 van de 3 WT zeges, als ik niet verkeerd heb geteld. Ook op deze hebben ze een goede kans. GVA zie ik niet weer de TA winnen. ;-)
2 maart 2017 22:47
BMC is gewoon een verbeterde versie van phonak,niks nieuws.
6 maart 2017 17:55
na 2e daagjes P-N is er toch wel wat veranderd voor deze "thuisrijder" ;-)
6 maart 2017 18:03
Zijn ondersteuning valt hier ook zwaar tegen. Gisteren zat hij met maar een paar ploeggenoten in die tweede waaier, vandaag helemaal naar huis gereden. Normaal waren de vlakke ritten juist het terrein waar de ondersteuning van BMC op uit kon blinken, zeker de ploegen rond Evans waren daar juist op gebouwd.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.