Ritwinnaar Philipp Walsleben: “Mooi dat het nu al lukt”
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 27 mei 2021 om 18:44

Ritwinnaar Philipp Walsleben: “Mooi dat het nu al lukt”

Philipp Walsleben schonk Alpecin-Fenix vandaag een overwinning door als eerste over de streep te komen in de openingsetappe van Boucles de la Mayenne. De Duitser reed in de laatste kilometer weg van zijn medevluchter Diego Rubio.

Walsleben besloot al vroeg in de etappe mee te gaan in een vroege vlucht. Samen met Rubio, Roger Adrià, Yoann Paillot, Eddy Finé en Maxine Urruty wist hij vijf minuten weg te rijden van het peloton. “We kregen verrassend genoeg een grote voorsprong. Alleen Groupama-FDJ reed in het peloton op kop. Na honderd kilometer geloofde ik in mijn kansen.”

“We hadden toen nog altijd een grote voorsprong en ik voelde me op dat moment ook nog vrij goed. Het was in de finale wel zaak om de boel uit te dunnen, want op een gegeven moment waren niet alle renners meer bereid om samen te werken. Ik wist uiteindelijk weg te rijden met Rubio, een sterke gozer die goed reed op het vlakke.”

Crosstechniek 
“Dat was gunstig voor mij”, aldus Walsleben, die met behoorlijk wat vertrouwen begon aan de finale. “De finale lag me goed, aangezien het van 800 tot 400 meter van de streep behoorlijk steil bergop ging. Het plan was om daar aan te vallen, aangezien de laatste 200 meter weer vlak waren. Bovendien hadden we daar last van tegenwind.”

“Ik wist dat ik in de laatste kilometer mijn crosstechniek kon uitspelen, in de hoop zo een kloof uit te bouwen. Ik viel dan ook aan in de laatste kilometer en zag Rubio kleiner schakelen. Ik had zelf nog goede benen. Het was vervolgens een kwestie van afzien tot aan de streep. Normaal heeft een vluchtgroep meer kans in de komende etappes. Dat het nu al lukt, is mooi en had ik niet verwacht.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.