Robert Gesink: “Dit was het maximale”
Foto: Sirotti
zaterdag 18 juli 2015 om 18:01

Robert Gesink: “Dit was het maximale”

Robert Gesink kwam vandaag als zevende klassementsrenner binnen in de veertiende etappe van de Tour de France. De Nederlander van LottoNL-Jumbo zat in een groepje met Bauke Mollema. “Dit was wel het maximale”, stelde hij na afloop tegenover de NOS.

“De anderen waren beter, zo simpel is het”, vervolgt Gesink. “Ik kon niet volgen en zat in een groepje met de naaste concurrenten. In mijn groepje maakte ik het tempo. Bauke had er volgens mij niet zo’n zin in. Hij bleef in het wiel.”

In het begin van de etappe was Gesink ten val gekomen. “Het was een stapelpartijtje”, zegt hij over de val. “Gelukkig viel ik bovenop een dikke Spanjaard, maar we moesten wel twintig kilometer in de achtervolging. Ik ben de dag verder wel goed doorgekomen en voel me prima.”

RIDE Magazine
25 Reacties
Sorteer op:
18 juli 2015 18:04
Dit is ook geen klim voor Gesink. Echte verschillen worden pas weer gemaakt in de Alpen. Daar moeten zijn benen goed zijn
18 juli 2015 18:04
"Gelukkig viel ik op een dikke Spanjaard" :D
18 juli 2015 18:05
Eigen prestaties zijn prima. Maar zou hij zich niet een echte leider tonen door tegen de ploegleiding te zeggen dat niet de hele ploeg bij hem hoeft te blijven?
18 juli 2015 18:06
Nee, niet waar. Bauke die in het wiel blijft van de rest? Dat geloof ik niet. Laat me de beelden zien!
18 juli 2015 18:07
Robert heeft nu twee x pech gehad. Zowel die lekke band als het achtervolgen van vandaag na de val. Dat heeft extra kracht gekost tov. de rest van de toppers.
Blijft Gees van verdere pech gespaard, dan zie ik hem nog mooie dingen doen in de Alpen!
18 juli 2015 18:09
Mollema houdt dus niet zo van dit soort inspanningen ;)
18 juli 2015 18:11
Vandaag was hij zevende van de klassementsmannen. Prima. En nog eens zeggen: gezien de gematigde verwachtingen vóór de Tour zelfs uitstekend. Meer tijd verloren dan in 2010 maar de verschillen waren die dag algemeen kleiner dan vandaag.

Je kunt niet zeggen dat Gesink nu minder goed is dan in de Pyreneeën, zoals elders iemand deed. Ten eerste moet je die vergelijken met de Alpen en daar rijden ze pas vanaf woensdag. Ten tweede is het voor iedereen duidelijk dat de uitslag van dinsdag niet helemaal maatgevend is voor de rest van de bergetappes. Het was wel positief en een echte bonus dat Gesink daar wél goed was, terwijl andere grote namen worstelden.
Hopelijk slijt het beste er bij veel van zijn concurrenten de komende week net iets sneller af.
18 juli 2015 18:15
"Gelukkig viel ik bovenop een dikke Spanjaard" Heerlijke reactie. Wie zou het zijn geweest? Losada?
18 juli 2015 18:19
Mollema toch minder dan in het voorjaar, toen was hij bv 2e op Eibar en 2e in tirreno.
18 juli 2015 18:57
En weer bij de eerste 30 geeindigd.

Voor de rest vandaag naar kunnen gereden en volgende week gaan vlammen in de alpen
18 juli 2015 19:00
Ik ben zo blij voor hem dat hij met zo' n plezier aan het koersen is, als hem de rest van zijn wielcarriere zware ellende blijft bespaard, zie ik hem nog mooie dingen doen (en misschien deze tour nog).
18 juli 2015 19:01
Beter op een dikke Spanjaard dan een dunne Brit...
18 juli 2015 19:48
Als dit het maximale is.....dan hoop ik toch dat hij voor de Alpen nog ergens wat reserves heeft.
Anders ben ik bang dat hij het niet bol kan werken. Zijn ploeggenoten ogen toch ook niet supersterk....Kruiswijk, Kelderman, Ten Dam (weer gevallen) om hem goed te ondersteunen.
I.p.v. de grote vier volgen misschien toch eens de tactiek omgooien een aanvalletje proberen eerder in een etappe, dan wachten op de laatste berg. Vandaag had er natuurlijk iemand van TLJ in de kopgroep moeten zitten....
18 juli 2015 19:49
LOL hoor net het interview van Gesink. "Kettingsbotsing rammelde ik achterin".
@Onie, Erviti blijkbaar :p
http://nos.nl/tour/liveblog/2047682-tourblog-cummings-wint-froome-weer-soeverein.html
18 juli 2015 19:51
Imanol Erviti weegt 82 kg.
18 juli 2015 20:12
Schuilt een risicootje in elke dag proberen aan te haken met het doel glorieus op plaats zes te eindigen oid; voor je het weet loop je tegen een dreun aan van een minuutje of 4 in de Alpen, zoals zo vaak de aflopen 30 jaar met de Nederlanders. Knal er in voor een echt aansprekende prestatie en probeer een etappe te winnen!
18 juli 2015 20:14
@DeGroteMolen
En als dat niet lukt? Dan staan ze helemaal met lege handen: geen etappewinst EN geen goed klassement. Zoals Gesink afgelopen week ook al probeerde, kan hij ook met AK ambities proberen een etappe te winnen.
18 juli 2015 20:23
@Metdekopindewind


Inderdaad is hij nog niet buiten de eerste dertig over de streep gekomen deze Tour, dat is al bijzonder. Ik vind hem nog wel fris en monter overkomen, dus sluit ik niet uit dat hij nog wat moois kan laten zien in de Alpen.
18 juli 2015 20:35
Monter komt hij op mij idd ook over. Ik ga niet proberen te voorspellen wat hij in de Alpen zal kunnen, maar ik heb er wel een goed gevoel bij.
18 juli 2015 20:55
@robotour, alles goed verder?? Als dit het maximale is? Hij eindigt als 7e van de klassementsmannen en staat ook 7e in het AK terwijl van tevoren top-10 als bijna onmogelijk werd geacht gezien het deelnemersveld en waar Gesink vandaan komt. Hij doet het tot nu toe fantastisch!
18 juli 2015 21:03
@nlfiets, degrotemolen
Dit soort reacties snap ik niet helemaal... gisteren wonnen ze bijna een etappe, de dag ervoor speelde Sep Vanmarcke een hoofdrol. Gesink doet eerder een moedige aanval op 13 km van de finish of zoiets. En maar blijven doorzeuren over aanvalluh.
18 juli 2015 21:57
@spaakje ja hoor alles goed hier. Ik hoop met Gesink ook, maar zoals al gezegd als dit het maximale is, dan vrees ik echt voor de alpen. Waarom de focus zo leggen op een plaats buiten de top-3 in het algemeen klassement? Hij is toch al een keer in de top-10 geëindigd. Het is toch veel mooier aanvallend te koersen en proberen hoe moeilijk het ook is een mooie bergrit te winnen. Dit blijft eerder hangen dan dat hij 7de of 8ste in de Tour 2015 is geworden.
18 juli 2015 22:29
@robotour

Niet als je weet waar hij vandaan is gekomen. Deze beste man heeft ontzettend veel ellende meegemaakt de afgelopen jaren. Vorig jaar in de vuelta reed hij al op p7 totdat er ernstige zwangerschaps complicaties optraden bij zijn vrouw waardoor het leven van haar en zijn ongeboren zoon in gevaar was. En als je zijn interview op de nos even geluisterd had, was je er achter gekomen dat hij zich niet over de kop gejaagd heeft op deze klim omdat er nog een aantal hele zware etappes aankomen. Ik vond in ieder geval dat hij er nog een stuk frisser uit zag dan mollema tijdens zijn interview.
Ik verwacht dat er nog minimaal twee die voor hem staan er door heen gaan zakken in de alpen dus als hij met dit deelnemers veld minimaal top 6 gaat rijden zou dat erg knap zijn. Zeker als je hier op wielerflits de hele tijd in de voorbereiding moest aanhoren dat hij nog niet eens voor plek 10/15 in aanmerking kwam (Niet dat dat er trouwens toe doet )
18 juli 2015 23:03
@robotour, oke gelukkig maar, heb de dokter weer afgebeld. Wat mdkidw zegt vind ik ook maar dat staat er dus al. Verder heeft Gesink in de eerste bergrit een hele mooie aanval gedaan, en in de 2e speelde hij met de gedachte maar was Mollema hem net voor. In bergetappe nr 3 reed hij lek en verloor daarom de aansluiting. Het is dus echt niet zo dat hij alleen maar zijn karretje aanhaakt en genoegen neemt met de 7e plaats. Het is ook maar net wat je wil zien natuurlijk. Net als het geloei wat hier weer los ging rond een uur of 13:00 vandaag dat TLJ nooit aanvalt er terwijl nog geen 20 uur daarvoor Kelderman gepakt werd op 250 meter voor de streep. Het lijkt er dus ook een beetje op dat men heel graag negatief wil doen of dat het mooie weer invloed heeft op het korte termijn geheugen.
18 juli 2015 23:05
Sterk gereden. Van het groepje waar hij in zat de sterkste renner en net tekort om de gevestigde orde te volgen.

Verder: ik vind het prachtig om elke (berg)rit te kijken waar Gesink zit. Heb ik de hele Tour plezier van. Komt bovenop dat hij de eerste beste hors categorie berg gelijk in de aanval reed. Gesink krijgt gewoon niet zomaar 2 minuten ruimte nu. Ipv een gebrek aan " aanvalluh" of "kracht" is dat juist een compliment aan zijn adres van de mannen voor 'm.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.