Gesink en Foss stappen uit Ronde van Romandië: “Enorm teleurstellend”
foto: Cor Vos
zaterdag 29 april 2023 om 11:05

Gesink en Foss stappen uit Ronde van Romandië: “Enorm teleurstellend”

Update Robert Gesink en Tobias Foss zijn vandaag niet meer van start gegaan in de voorlaatste rit in de Ronde van Romandië.

Volgens Jumbo-Visma kampen Foss en Gesink met “kleine gezondheidsproblemen”. Met het oog op de Giro d’Italia die volgende week begint heeft de ploeg daarom besloten om de Nederlander en de Noor uit koers te halen.

Foss stond nog op een kansrijke positie in het algemeen klassement. De Noor vond zichzelf na vier etappes terug op de derde plaats, op 19 seconden van klassementsleider Juan Ayuso. Gesink eindigde gisteren als 30ste in de tijdrit.


Foss en Gesink laten van zich horen: “Enorm teleurstellend”

Tobias Foss en Robert Gesink hebben op hun persoonlijke Instagram-pagina’s gereageerd op hun afstappen in de Ronde van Romandië. Beide renners noemen het “enorm teleurstellend.”

“De Giro heeft prioriteit”, aldus Foss. “Dus er is alles aan gelegen om de komende week zo goed mogelijk te herstellen. Ik wil mijn overgebleven ploeggenoten veel succes wensen de komende ritten.”

Gesink komt met een soortgelijke reactie. “Dit is niet het moment om ziek te worden, maar er is niks dat ik nu kan doen behalve mijn tijd nemen om zo goed mogelijk te herstellen richting La Grande Partenza.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Robert Gesink (@robertgesink)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.