Robert Gesink: “Ik ga voor het podium in de Giro d’Italia”
zaterdag 13 april 2013 om 10:09

Robert Gesink: “Ik ga voor het podium in de Giro d’Italia”

Gesink

foto: Sirotti

Robert Gesink staat volgende maand met ambitie aan de start van de Giro d’Italia. De 26-jarige renner van Blanco Pro Cycling vertelde in een interview met Wieler Revue dat een eindklassering bij de beste drie zijn doel is.

“Ik ga voor een podiumplek. Natuurlijk moet het dan ook meezitten. Als ik bij de eerste vijf rijd, zou ik daar heel tevreden over mogen zijn,” geeft de Achterhoeker aan. “Maar als sportman wil je altijd meer. Het kan daarom ook geen kwaad om je ambitie duidelijk uit te spreken. Maar alles is afhankelijk van de situatie en de omstandigheden.”

Gesink spiegelt zich aan Ryder Hesjedal, die vorig jaar verrassend de Giro op zijn naam schreef. “Hij heeft bij mij de ogen wel geopend. In de Tour heb ik met hem geknokt om dezelfde plek en als hij dan de Giro weet te winnen, waarom ik dan niet? Zijn prestatie kwam natuurlijk onverwacht, maar bood voor mij wel perspectief.”

Hij verkende de etappes niet, maar Gesink ziet dit niet als een probleem. “Je moet die verkenningen ook niet overschatten. In mijn eerste Vuelta kende ik geen enkele klim en werd ik zevende. Met Garate nemen we iemand mee naar de Giro die zeer ervaren is in Italië en al enkele keren heel kort heeft gereden in het klassement. Hij spreekt z’n talen goed en zal een zeer belangrijke pion worden in de ploeg.”

Gesink liet dit jaar de klassiekers links liggen en koos voor een voorbereiding op Tenerife. Ter voorbereiding rijdt hij eind deze maand de Ronde van Romandië. Na de Giro wordt besloten of hij naar de Ronde van Frankrijk gaat. “Als ik een hele goede Giro rijd, zou ik in de Tour wellicht voor Bauke Mollema kunnen rijden en zelf voor een ritzege gaan. Dat zou voor mij iets nieuws zijn en iets waar ik aan moet wennen,” geeft hij aan. “Maar laten we ons eerst focussen op de Giro.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.