Rohan Dennis tekent tweejarig contract bij Team Ineos
foto: Cor Vos
maandag 9 december 2019 om 12:01

Rohan Dennis tekent tweejarig contract bij Team Ineos

Team Ineos heeft zich versterkt met Rohan Dennis. De transfer van de wereldkampioen tijdrijden werd vandaag bevestigd door de Britse ploeg, hij tekent een tweejarig contract. De Australiër koerste afgelopen jaar voor Bahrain Merida, maar in september werd zijn contract ontbonden.

“Dit is een droom voor mij sinds ik profrenner werd”, zegt Dennis in een persbericht. “Van afstand ben ik altijd al een grote fan van het team geweest, sinds de beginjaren eigenlijk. Het was altijd mijn doel om voor dit team te rijden, dus om die droom eindelijk te vervullen is een briljant gevoel en een enorme eer. Ik voel al een band met dit team – een team dat echt gelooft in innovatie, in de tijdritten vooral. Dat is iets waar ik natuurlijk enorm gepassioneerd over ben.”

Dennis sluit deze week voor het eerst aan bij zijn nieuwe ploeggenoten tijdens een trainingsstage en lijkt zijn debuut voor de ploeg te gaan maken in Australië. Ook de afgelopen seizoenen begon hij steevast Down Under, met eerst de nationale kampioenschappen en aansluitend de Tour Down Under. “Ik ben al erg enthousiast over de stage. Het wordt een cruciale periode, zowel voor het opbouwen van relaties als voor het stellen van doelen voor het komende seizoen.”

“Ik ken al veel van de jongens door alle gesprekken in het peloton de afgelopen jaren, dus er zijn al vriendschappen ontstaan, maar voortbouwen op die relaties en het hele team leren kennen zal belangrijk zijn. Koersen in Australië is altijd speciaal, vooral voor mijn familie die me zelden ziet koersen, dus het zal extra speciaal zijn om voor de eerste keer in hun bijzijn voor Team Ineos te koersen.”

‘Talent van wereldklasse’
“We weten allemaal wat een talent van wereldklasse Rohan is”, zegt teambaas Dave Brailsford. “Hij is een van de beste en meest opwindende tijdrijders in het moderne wielrennen en we zijn erg blij dat hij bij Team Ineos heeft getekend.”

foto: Cor Vos

“We proberen een team samen te stellen dat de optimale mix is van jeugd en ervaring. Rohan weet wat er nodig is om te winnen. We kunnen hem nu een omgeving bieden waar hij zijn eigen toekomstige ambities kan vervullen en tegelijkertijd andere jongere renners in het team kan laten zien wat je moet doen om op het allerhoogste niveau te slagen”, aldus Brailsford.

Bahrain Merida
Dennis verkaste in de winter van 2018 op 2019 naar Bahrain Merida, nadat hij vierenhalf jaar voor BMC reed. De focus van de Australiër zou met name op de Olympische Spelen komen te liggen, maar ook zou hij na drie jaar weer zijn opwachting maken in de Tour de France. Daar zou hij dan kopman Vincenzo Nibali zo lang mogelijk bij moeten staan. Na een sterke prestatie in de Ronde van Zwitserland trok hij naar de Tour, maar daar barstte de bom tussen renner en ploeg.

In de twaalfde etappe naar Bagnères-de-Bigorre stapte Dennis af, terwijl een dag later de tijdrit op het programma stond. Aanvankelijk was het gissen naar de redenen achter de opgave, want zijn ploeg had hij niet ingelicht erover. Ook weigerde hij na afloop te praten met zijn ploeg. Uiteindelijk klonken de geluiden over zijn ontevredenheid over materiaal en kleding steeds luider en nadat hij zijn WK-titel op de tijdrit prolongeerde, werd bekend dat renner en ploeg uit elkaar gingen.

Dennis werd vervolgens met meerdere ploegen in verband gebracht, maar de Australiër werd almaar vaker gelinkt aan Team Ineos. Die ploeg maakte vandaag met een korte video, en even later een uitgebreid persbericht, zijn tweejarige overeenkomst bekend.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.