Rohan Dennis pakt tweede Australische tijdrittitel
foto: Con Chronis
donderdag 5 januari 2017 om 07:08

Rohan Dennis pakt tweede Australische tijdrittitel

Rohan Dennis heeft in Australië het nationaal kampioenschap tijdrijden voor zich opgeëist. De 26-jarige renner van BMC was in Buninyong de snelste over een afstand van 40,9 kilometer. Luke Durbridge (Orica-Scott) legde beslag op de tweede plaats. De bronzen medaille was voor de ploegloze Benjamin Dyball.

Bij het eerste tussenpunt, na twintig kilometer, had Dennis drie seconden achterstand op Durbridge. Miles Scotson was voorlopig derde. Aan de streep had Dennis zijn achterstand omgebogen naar een voorsprong van 58 seconden op Durbridge en had Dyball de achterstand beperkt tot anderhalve minuut.

Voor de ex-werelduurrecordhouder Dennis is het zijn tweede nationale tijdrittitel bij de profs. Ook vorig jaar was hij de beste.

De Australische tijdrittitel bij de beloften ging naar Callum Scotson (BMC Development). De zilveren en bronzen medaille waren respectievelijk voor Robert Stannard en Michael Storer. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Katrin Garfoot. De renster van Orica-Scott was bijna twee minuten sneller dan Shara Gillow (FDJ-NouvelleAquitaine-Futuroscope), terwijl Kate Perry er ruim drie minuten langer over deed.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
5 januari 2017 08:00
Toch verreweg de beste tijdrijder van Australië. Ik ben vooral benieuwd hoe hij het dit seizoen gaat doen en of hij net zo een stap kan zetten als Jungels in het klassementswerk.
5 januari 2017 08:34
De verwachte winst, alhoewel porte normaal een aardige concurrent kan zijn. Jammer dat niet alle landen hun kampioenschappen tussen Okt en Feb houden. Dan rijden rijders gewoon een heel seizoen in de trui, ipv twee halve seizoenen.
5 januari 2017 10:04
Lijkt me inderdaad heerlijk om nu zo lekker rond het vriespunt een tijdrit van 50 km af te haspelen ;)
5 januari 2017 11:10
Robert Stannard, de Nieuw-Zeelander??
5 januari 2017 12:14
Edit redactie: Bedankt

Om te reageren moet je ingelogd zijn.