Romain Hardy wint Tour du Doubs
Romain Hardy - Foto: Sirotti (archief)
zondag 10 september 2017 om 16:11

Romain Hardy wint Tour du Doubs

Romain Hardy heeft in het Franse Pontarlier de Tour du Doubs op zijn naam geschreven. De renner van Fortuneo-Oscaro kwam na een wedstrijd van 182 kilometer solo als eerste over de finish.

In de beginfase van de wedstrijd in het oosten van Frankrijk ontstond er een kopgroep van zes renners. Flavien Dassonville (HP BTP-Auber 93), Anthony Delaplace (Fortuneo-Oscaro), Clément Venturini (Cofidis), Jonathan Hivert (Direct Energie), Jérémy Lecroq (France) en Benjamin Thomas (Armée de Terre) kregen echter niet veel ruimte van het door FDJ aangevoerde peloton, waardoor de ontsnappingspoging er na 42 kilometer alweer opzat.

Er ontstond een nieuwe kopgroep van 26 renners. Met nog ongeveer veertig kilometer te gaan brak deze groep in twee stukken. Quentin Jauregui (AG2R La Mondiale) probeerde het met nog 25 kilometer te gaan solo, maar werd ingelopen door een groep van 13 man.

Tijdens de laatste beklimming van de dag trok Nicolas Edet (Cofidis) ten aanval. Hij werd echter bijgehaald door Hardy, die vervolgens solo richting de aankomst reed. De 29-jarige Fransman bleef vooruit en boekte daardoor zijn eerste zege van het seizoen. Dassonville moest genoegen nemen met een tweede plaats.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
10 september 2017 18:11
Bravo Romain!
10 september 2017 18:18
Vive la France!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.