Ronde van Catalonië 2023 met meerdere aankomsten bergop en rit in Barcelona
Carapaz (rechts) en Higuita kleuren de koers in 2022 - foto: Cor Vos
vrijdag 21 oktober 2022 om 14:36

Ronde van Catalonië 2023 met meerdere aankomsten bergop en rit in Barcelona

De organisatie van de Ronde van Catalonië heeft het parcours van de rittenkoers naar buiten gebracht. Net als vorig jaar bestaat de Spaanse koers uit zeven etappes. Drie van die etappes zijn zeer zwaar met verschillende lastige beklimmingen.

Editie 102 van de Ronde van Catalonië wordt van 20 tot en met 26 maart gehouden. De etappekoers begint met een rit van en naar Sant Feliu de Guíxols. Een dag later staan er meteen wat beklimmingen op het programma. De finish ligt op de Vallter, een lange en stevige beklimming in de Spaanse regio.

Op dag drie een nieuwe finish bergop. De renners zullen dan La Mollina, die ook in de afgelopen editie zat, moeten bedwingen. Met de vierde etappe krijgen de renners wat rust, die ze nodig zullen hebben. Rit vijf is de derde zware dag met een finish op Lo Port. Na de zesde dag met finish in Molins de Rei trekken de renners naar de gebruikelijke slotrit in Barcelona. Daar wordt het traditionele circuit afgewerkt met de beklimming van de heuvel Montjuïc.

In 2022 ging Sergio Higuita aan de haal met de overwinning in Catalonië. De Colombiaan sloeg op dag zes samen met Richard Carapaz, die tweede werd in het eindklassement, een grote slag in het klassement nadat de twee meer dan 100 kilometer in de aanval gingen. De derde plaats was weggelegd voor João Almeida.

Parcours flag-es Ronde van Catalonië 2023 (20-27 maart)
Etappe 1: Sant Feliu de Guíxols – Sant Feliu de Guíxols
Etappe 2: Mataró – Vallter/Setcases
Etappe 3: Olost – La Molina
Etappe 4: Llívia – Sabadell
Etappe 5: Tortosa – Lo Port
Etappe 6: Martorell – Molins de Rei
Etappe 7: Barcelona – Barcelona

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.