Ronde van Catalonië moet vrouwenkoers een jaar uitstellen
foto: SWPix
vrijdag 21 december 2018 om 10:09

Ronde van Catalonië moet vrouwenkoers een jaar uitstellen

De reVolta – de Ronde van Catalonië voor vrouwen – zal in 2019 niet worden georganiseerd. Dit laat de organisatie van de rittenkoers weten. Het probleem? De eendagskoers in en rond Barcelona stond op dezelfde dag gepland als Gent-Wevelgem.

Deze Belgische semi-klassieker maakt onderdeel uit van de Women’s WorldTour, waardoor de reVolta niet zal kunnen rekenen op een volwaardig deelnemersveld. Deze eendagswedstrijd wordt op dezelfde dag verreden als de slotetappe van de mannenkoers, volgend jaar dus op 31 maart.

De Catalaanse wielerfederatie FCC én de Spaanse wielerbond RFEC hebben nog geprobeerd om de reVolta te verplaatsen op de kalender, maar zonder succes. Hierdoor is de Ronde van Catalonië genoodzaakt om de wedstrijd af te blazen. De organisatie richt zich nu op een terugkeer in 2020.

Lauren Stephens
De Catalaanse rittenkoers kwam in januari met het nieuws dat men een eendaagse vrouwenkoers ging organiseren. Op zondag 25 maart begon een vrouwenpeloton aan de allereerste editie van reVolta, met als scherprechter de Montjuic. Het was uiteindelijk de Amerikaanse Lauren Stephens die de wedstrijd wist te winnen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.