Ronde van Zwitserland deelt wildcards uit
foto: Cor Vos
donderdag 3 maart 2022 om 08:15

Ronde van Zwitserland deelt wildcards uit

De organisatie van de Ronde van Zwitserland heeft de deelnemende ploegen voor de komende editie bekendgemaakt. Naast Alpecin-Fenix en Arkéa-Samsic, de ProTeams die automatisch op een uitnodiging konden rekenen, zijn nog drie formaties geïnviteerd. Het vrouwenpeloton zal naast elf WorldTeams bestaan uit negen ploegen met een wildcard.

Bij de mannen hebben TotalEnergies, Human Powered Health en een nationale selectie van Zwitserland een wildcard gekregen. Het Franse team, TotalEnergies, heeft de recordhouder wat het aantal ritoverwinningen in de Ronde van Zwitserland in handen: Peter Sagan. “Ik ben blij dat mijn team een wildcard heeft ontvangen voor de Ronde van Zwitserland 2022 en dat ik mijn nieuwe kleuren kan rijden in een van mijn favoriete koersen”, aldus Sagan. “Het zou een mooie bonus zijn voor het hele team als ik mijn record uit kan breiden.”

Het vrouwenpeloton bestaat naast elf WorldTeams uit Andy Schleck-CP NVST-Immo Losch, Cofidis, Coop-Hitec Products, Lotto Soudal Ladies, Stade Rochelais Charents-Maritime, Ceratizit-WNT, Valcar-Travel&Service en zowel een regionale als nationale selectie van Zwitserland. De WorldTeams die ontbreken zijn SD Worx, Uno-X en Human Powered Health.

Wildcards flag-ch Ronde van Zwitserland – Mannen
flag-be Alpecin-Fenix
flag-fr Arkéa-Samsic
flag-us Human Powered Health
flag-fr TotalEnergies
flag-ch Zwitserland (nationale selectie)

Wildcards flag-ch Ronde van Zwitserland – Vrouwen
flag-lu Andy Schleck-CP NVST-Immo Losch
flag-fr Cofidis
flag-no Coop-Hitec Products
flag-be Lotto Soudal Ladies
flag-fr Stade Rochelais Charents-Maritime
flag-de Ceratizit-WNT
flag-it Valcar-Travel&Service
flag-ch Zwitserland (nationale selectie)
flag-ch Zwitserland (regionale selectie)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.