Roompot-Charles en Corendon-Circus welkom in Amstel Gold Race
foto: ASO/Pauline Ballet
woensdag 6 februari 2019 om 09:33

Roompot-Charles en Corendon-Circus welkom in Amstel Gold Race

De organisatie van de Amstel Gold Race (21 april) heeft bekendgemaakt welke zeven ploegen een wildcard krijgen voor de aankomende editie. Roompot-Charles is één van de gelukkige teams, net als Corendon-Circus, de ploeg van Mathieu van der Poel.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Verder zijn Wanty-Gobert, Sport-Vlaanderen Baloise, Bardiani-CSF, Vital Concept-B&B Hotels en Israel Cycing Academy uitgenodigd. Deze zeven ProContinentale ploegen worden – uiteraard – aangevuld door de achttien WorldTour-teams.

Van der Poel
Het is vooral uitkijken naar Corendon-Circus, dat zal starten met alleskunner Mathieu van der Poel. De wereldkampioen veldrijden gaf eerder al aan de Amstel Gold Race te zullen betwisten. Na de Limburgse klassieker richt Van der Poel zijn vizier op het mountainbiken.

Vorig jaar ging de overwinning naar Michael Valgren. De Deen – toen nog uitkomend voor Astana – versloeg na 263 kilometer Roman Kreuziger en Enrico Gasparotto. Het opvallende is dat dit drietal nu koerst voor Dimension Data.

Wildcards flag-nl Amstel Gold Race 2019
flag-it Bardiani-CSF
flag-be Corendon-Circus
flag-il Israel Cycling Academy
flag-nl Roompot-Charles
flag-be Sport Vlaanderen-Baloise
flag-fr Vital Concept-B&B Hotels
flag-be Wanty-Gobert

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.