Roompot zonder De Maar in Volta Limburg Classic
vrijdag 3 april 2015 om 15:21

Roompot zonder De Maar in Volta Limburg Classic

Roompot Oranje Peloton heeft de bezetting voor de Volta Limburg Classic rond. De koers wordt zaterdag verreden en het peloton rijdt 198 kilometer over de heuvels van Zuid-Limburg. De ploeg kan wegens ziekte niet beschikken over Marc de Maar.

Moreno Hofland won de laatste editie van de Volta Limburg Classic, de koers die eerder bekend stond als de ‘Hel van het Mergelland’. De ploeg van Roompot heeft grote plannen in de heuvelkoers en neemt met Reinier Honig en Huub Duijn twee renners mee met grote lokale kennis. De Maar vormde in eerste instantie ook een onderdeel van de selectie, maar haakt dus af wegens ziekte.

Selectie Roompot Oranje Peloton in de Volta Limburg Classic (5 april):
flag-nl Huub Duyn
flag-nl Reinier Honig
flag-nl Michel Kreder
flag-nl Maurits Lammertink
flag-nl Andre Looij
flag-nl Mike Terpstra
flag-nl Etienne van Empel

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
3 april 2015 15:33
Ik ben benieuwd naar Mike Terpstra, verder wel een leuk ploegje, denk niet dat ze voor de winst mee gaan doen.
3 april 2015 15:58
"We hebben grote plannen"

Dat je het durft te zeggen terwijl je bijna in elke koers totaal uit beeld bent zodra het erom gaat. Kwaliteitsarm gezelschap. Kreder miss hien top 10 maar dat is het...
3 april 2015 16:14
Honig gaat winnen ;)
3 april 2015 16:42
Als je kunt naar het aantal top 10 noteringen dit jaar doen ze het niet slecht en dat ze in de echt grote koersen niet mee zouden doen wisten zij en het publiek vooraf al. Geen kwaliteitsarm team maar een mooie opleidingsploeg die aanvallend koerst en jonkies kennis laat maken met de heren.
3 april 2015 16:54
Geef mij het Rabobank opleidingsteam dan. Ondersteunt door de KNWU leveren zij mooi werk af. Met types als Breukink, Boogerd en Van Poppel is het nou niet direct datgene waar je jeugd aan overlaat lijkt me zo..

Daarnaast wilden ze als team mentoren en wie laten ze schieten? Types als Thomas Dekker, Rob Ruijgh, Kenny van Hummel. Nu komen ze aan met Hoogerland die sinds het NK 2013 niks meer heeft laten zien en mij nou meer een einzelgänger lijkt dan een mentor. Verder Reinier Honig, die het wel 1 jaar heeft volgehouden bij Crelan en bij Aqua e Sapone.

Daarnaast komen ze in elke koers tekort. TOp 10 inderdaad een paar keer, maar ja dat doen zoveel teams. Het is dan ook altijd de tweede helft van de top 10 zowat.
3 april 2015 17:53
Let op Reinier Honig!Heeft afgelopen week,samen met Wout Poels,het parcours grondig verkend!
3 april 2015 17:54
Grote probleem van Roompot is volgens mij dat ze te veel grote koersen rijden in hun eerste jaar.
3 april 2015 18:23
Roompot is net een paar maanden bezig dus wat het rendement gaat zijn moet nog blijken. Dat kun je dus nog onmogelijk vergelijken met Rabo DT. Wat doping verleden betreft vind is het ook hoe je het wilt bekijken. Is Grischa Niermann niet Sport directeur bij Rabo DT? Die wil je wel aan de jeugd overlaten? Ik vind het juist goed dat mensen met ervaring als Breukink, Boogerd en Niermann de jongeren begeleiden. Als een schoon verleden een criterium moet zijn om nog wat te mogen doen in de wielersport hou je geen ploegleiders ed meer over.
3 april 2015 20:58
Ook zonde in 1x al je kans om te winnen weg...
3 april 2015 21:29
Veel renners bij Roompot komen van de continentals, dus dan kun je niet direct overwinningen verwachten. Moeten eerst wat hardheid opdoen in de profkoersen en zullen dan wel een stap moeten maken. In de Volta Limburg mag je wel een top 10 plaats verwachten. Wellicht Lammertink. Begint op stoom te raken.
4 april 2015 01:48
@Mak: Idd, Lammertink begint beter te rijden (Corsica, Crit Int.). Twee jaar geleden hier top 20 gereden dus mss zonder De Maar wat meer kansen...
4 april 2015 10:44
Lammertink was best goed op dreef op Corsica. M.Kreder en Duyn zijn ook redelijk in orde. Ben benieuwd of LottoNL en Roompot een beetje op kunnen boksen tegen 8 verse BMC strijders. Gelukkig hebben deze 3 ploegen wel belang bij een ontsnapping. Ik hoop op Kruijswijk FTW

Om te reageren moet je ingelogd zijn.