vrijdag 7 april 2023 om 16:03

Jonge Belg Ruben Apers rijdt zich in de kijker: “Nu het weer betert, zullen de resultaten volgen”

Video Ruben Apers reed zich woensdag in de kijker in de Scheldeprijs. De Belgische renner van Flanders-Baloise zat mee in de vroege vlucht en werd pas op vier kilometer van de streep ingerekend. Een opsteker voor Apers, die enkele mindere maanden kende. “Ik heb een tijdje gesukkeld met mijn gezondheid, maar ik ken de oorzaak”, vertelde Apers voor de camera van WielerFlits.

Samen met Ceriel Desal, Bram Dissel, Vincent Hoppezak, Josh Kench, Giulio Masotto en Filippo Ridolfo trok Apers op pad in de Scheldeprijs. De zeven vluchters werkten goed samen, maar reden nooit meer dan drie minuten weg van het jagende peloton. “Het was wat ambetant dat het peloton ons de hele dag zo kort hield”, aldus Apers. Het waren de sprintersploegen die ervoor zorgden dat de aanvallers nooit een kans hadden om te overleven.

Toch slaagden een aantal vluchters erin om lang stand te houden. “We hadden een mooi groepje. In het begin was het zaak om rustig te blijven eten en drinken, op het einde ging het gas open. Toen kreeg ik de indruk dat paar mannen het moeilijk kregen, dus trok ik door op de voorlaatste kasseistrook. We bleven dan nog met vier over en dan hebben we eigenlijk constant volle petrol liggen rijden. Uiteindelijk werden we op vier kilometer van de streep ingerekend. Meer zat er niet in, maar het was een mooie dag.”

Apers op kop van de vroege vlucht – foto: Cor Vos

Apers: “Ik kan echt niet tegen koud weer en regen”
Veel mooie dagen op de fiets heeft Apers dit jaar nog niet gehad. De 24-jarige renner begon zijn seizoen in Spanje, waar hij jammer genoeg vaak moest afstappen. Ook in een aantal Belgische wedstrijden in het voorjaar kwam er een DNF achter de naam van Apers te staan. “Ik heb redelijk veel gesukkeld met mijn gezondheid door het slechte weer”, legde hij uit. “Ik kan sowieso niet goed tegen koud weer en regen.”

“Ik ben tweemaal ziek geworden en in Gent-Wevelgem ben ik bijvoorbeeld onderkoeld afgestapt. Ik verteer koud weer gewoon echt niet goed. Ik ken de oorzaak dus, maar het is wel jammer.” Met de temperaturen van de afgelopen dagen en de lente in aantocht, stijgt het moraal van Apers wel weer. “Nu dat het weer gaat beteren, zullen de uitslagen volgen. Ik ben een echt zomerpersoon, ik moet niks weten van de winter. Wielrennen is een zomersport.”

foto: Cor Vos

Rijden voor nieuw contract
Aanstaand weekend zal Apers in actie komen in Parijs-Roubaix. De jonge Belg heeft voor de rest dit seizoen niet meteen iets speciaal aangestipt, maar heeft wel een plan. “Ik wil mezelf laten zien in de grote wedstrijden en dan resultaat rijden in kleinere wedstrijden zoals 1.1-koersen. In de Scheldeprijs was ik al goed in beeld, dus dat is al gelukt.” Apers zal zich ook verder in de kijker moeten rijden, want het contract van de Oost-Vlaming loopt na dit jaar af. “Vorig jaar heb ik maar bijgetekend voor een jaar, dus het zal dit jaar ook een beetje rijden voor mijn contract zijn.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.