Rui Costa over UAE Emirates: “Wij zijn op dit moment de beste ploeg ter wereld”
foto: Cor Vos
woensdag 12 januari 2022 om 14:24

Rui Costa over UAE Emirates: “Wij zijn op dit moment de beste ploeg ter wereld”

Rui Costa zal komend seizoen voor de tweede keer in zijn carrière de Giro d’Italia rijden. In tegenstelling tot 2017, toen hij een vrije rol had en driemaal tweede werd in een rit, zal hij nu voornamelijk in dienst rijden, is de verwachting.  “We hebben met João Almeida één grote leider”, aldus de Portugees op het persmoment van UAE Emirates.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“We zullen er alles aan doen om Almeida in de best mogelijke positie te brengen. Vervolgens, als alternatief, kunnen we andere kaarten spelen”, zegt Costa, die zijn team enorm heeft zien veranderen over de jaren. “Het team is erg veranderd, erg gegroeid. Wat mij betreft, zijn we op dit moment het beste team ter wereld, en we werken er hard aan om nog beter te worden.”

“We hebben nu een topper als Tadej Pogačar, die de Tour twee keer heeft gewonnen. Als iemand alles kan winnen, is hij het. Hij heeft zijn klasse laten zien in de grote rondes, maar ook in het eendaagse werk. Een uitzonderlijke renner, iets anders kan ik er niet over zeggen. Na de Tour zal hij alweer andere doelen stellen; wellicht zelfs het wereldkampioenschap”, klinkt de Portugees vol lof over zijn jonge teamgenoot.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.