Rust na de Giro d’Italia? Antonio Tiberi mikt eerst nog op Critérium du Dauphiné
foto: Zac Williams/LaPresse
donderdag 30 mei 2024 om 13:14

Rust na de Giro d’Italia? Antonio Tiberi mikt eerst nog op Critérium du Dauphiné

Antonio Tiberi kende een zeer succesvolle Giro d’Italia – met een vijfde plaats in de eindstand en winst in het jongerenklassement – maar de Italiaan neemt nog geen gas terug. De 22-jarige ronderenner maakt namelijk deel uit van de selectie van Bahrain Victorious voor het Critérium du Dauphiné (2-9 juni).

Voor de meeste renners is het Critérium du Dauphiné een laatste belangrijke ‘voorbereidingskoers’ op de Tour de France, maar voor Antonio Tiberi ligt dat net even anders. De renner van Bahrain Victorious wil na een bijzonder succesvolle Giro d’Italia ook nog een hoofdrol spelen in de Franse rittenkoers. Het verleden heeft aangetoond dat renners na een zware Giro nog kunnen teren op een zogeheten supercompensatie, maar dat is lang niet altijd het geval.

“Antonio kan terugkijken op een geweldige Giro d’Italia en we zijn heel blij dat hij deel uitmaakt van de selectie voor het Critérium du Dauphiné. Het is afwachten of hij al voldoende is hersteld van zijn inspanningen in de Giro. We leggen hem dan ook geen druk op”, geeft ploegleider Neil Stephens aan in een persbericht. “We gaan zien hoe hij de eerste dagen doorkomt, voor de tijdrit en de afsluitende bergetappes.”

Tiberi is zeker niet de enige renner van Bahrain Victorious, die met klassementsambities aan de start zal verschijnen van de Dauphiné. De ploeg rekent namelijk ook op Santiago Buitrago en Jack Haig, die zich in de Dauphiné zullen klaarstomen voor de Ronde van Frankrijk.

De zevenkoppige selectie wordt aangevuld met Fred Wright, Kamil Gradek, Rainer Kepplinger en Jasha Sütterlin. “De Dauphiné is een zeer belangrijke wedstrijd in aanloop naar de Tour. De grote mannen zullen hier de puntjes op de i zetten. We zullen hetzelfde doen met onze renners”, aldus Stephens.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.