Sam Bennett ontevreden: geen Giro d’Italia in 2019

dinsdag 11 december 2018 om 11:41
Sam Bennett ontevreden: geen Giro d’Italia in 2019

foto: LaPresse

BORA-hansgrohe neemt Sam Bennett komend seizoen niet mee naar de Ronde van Italië, tot grote ontevredenheid van de Ier. Bennett maakte eerder bekend zijn seizoen af te willen stemmen op de Giro, maar zijn Duitse werkgever laat hem thuis. “Wat heb ik verkeerd gedaan”, vraagt de sprinter zich hardop af in een interview met Cyclingnews.

In de Giro d’Italia van 2018 won Bennett drie ritten. Een terugkeer naar de laars zit er in 2019 niet in. BORA-hansgrohe wil hem namelijk opstellen in de Vuelta. “In mijn laatste twaalf sprints eindigde ik nooit buiten de top drie. Toen ik mijn laatste contract ondertekende, dacht ik zelfs dat de Tour de France een optie was, maar ik wist bijna zeker dat ik de Giro zou mogen doen. Het is een beetje gek dat het nu anders is.”

De Ier vervolgt: “Ik zal professioneel blijven, maar het is moeilijk omdat het me zoveel jaar gekost heeft om hier te komen. Ik heb het gevoel dat ik gestraft word. Ik verdien het namelijk om de Giro te rijden”, vindt de 28-jarige coureur. “Ik ben niet boos op het team, ik ben wel een beetje teleurgesteld. Ik dacht dat ik wat meer te zeggen had over waar ik naartoe zou gaan.”

“Als ik Duitser was, denk ik dat ik zou mogen sprinten in de Tour”
Bennett verwacht dat er ook in de Tour de France-selectie geen plek voor hem gaat zijn. Met de jonge Duitse sprinter Pascal Ackermann en de voormalig wereldkampioen Peter Sagan in de gelederen, wordt het een moeilijke klus. “Als ik een Duitser was, denk ik dat ik zou mogen sprinten in de Tour. Er is niets dat ik eraan kan doen.” Hiermee doelt de winnaar van de Rund um Köln op de sponsorbelangen van de Duitse hoofdsponsoren BORA en hansgrohe.

Ploegbaas Ralph Denk heeft in een later stadium gereageerd op de uitspraken van Bennett. “Wij geloven dat Bennett een getalenteerd en allround sprinter is. We geven hem de kans om veel te rijden in het voorjaar”, vertelt Denk, die Ackermann een kans wil geven in de grote rondes. “Dit is een beslissing van het team en het heeft niets te maken met sponsoren.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.