Samuel Sanchez: ”Ik ben optimistisch over het WK”
donderdag 13 september 2012 om 10:54

Samuel Sanchez: ”Ik ben optimistisch over het WK”

foto: Sirotti

Samuel Sanchez is een van de negen renners die is opgenomen voor de ploeg voor het Wereldkampioenschap in Valkenburg. De oud Olympisch kampioen is optimistisch over zijn kansen op het WK, ondanks een verstoorde tweede seizoenshelft door valpartijen in de Tour en France en de Tour de Poitou-Charentes. Sanchez gaf in gesprek met Cyclingnews aan kansen te zien op het parcours in Valkenburg.

Op dit moment legt Sanchez in de Ronde van Groot-Brittannië de basis voor zijn voorbereiding. De man uit Oviedo is tevreden over de wedstrijd en zijn vorm. ”Het is een zeer mooi land om te koersen en wedstrijd is prettig door het wat minder nerveuze wedstrijdverloop. Zolang ik niet weer val, ben ik optimistisch over mijn vorm. Ik bekijk het dag per dag. Mijn arm geneest wonderlijk snel, ik heb er geen last meer van. Het was een zeer zware val en het betekende dat ik na een week Tour weer helemaal van nul kon beginnen wat betreft ritme en vormopbouw. Maar ik werk zeer hard om weer mijn topvorm te benaderen”.

De Spanjaard vind zelf dat het parcours in Valkenburg hem goed moet liggen en heeft dit jaar met een 7e plaats in de Amstel Gold Race bewezen ook goed uit de voeten te kunnen op het Limburgse parcours. ”Het parcours in Valkenburg vertoont veel gelijkenissen met het parcours van de Amstel Gold Race. Smalle wegen, regen, draaien en keren, alles wat ik in mijn geboorte regio Asturië ook tegenkom. Ik denk dat als ik de vorm heb, dit parcours me zeer goed moet liggen en dat het ook het Spaanse team moet liggen”, aldus Sanchez.

Sanchez laat ook nog zijn licht schijnen wat betreft het koersen zonder oortjes, wat op het WK weer van toepassing is. ”Ik persoonlijk vind het koersen zonder oortjes zeer prettig. Hierdoor moet je als renner zelf weer improviseren en anticiperen op onverwachte situaties en daar houd ik van. Het is een terugkeer naar het echte wielrennen,” is Sanchez duidelijk.

Tot slot weet Sanchez dat de Spaanse ploeg veel potentiële winnaars herbergt. ”Wij hebben als Spaans team zeer sterke renners met onder andere het gehele podium van de Vuelta. Toch denk ik dat er sterkere teams zijn wat betreft de frisheid van renners, zoals het Belgische en Italiaanse team. De strijd om de winst in de Vuelta was zeer intens en we moeten kijken hoe deze renners daarvan herstellen. Ik weet dat ik om een rol te kunnen spelen meer competitie in mijn benen moet opslaan. Maar de relatieve frisheid kan ook een voordeel zijn. Laten we hopen dat het voor mij geldt,” besluit Sanchez optimistisch.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.