Sanchez wint zevende etappe
vrijdag 11 juli 2008 om 17:12

Sanchez wint zevende etappe

De spanjaard Luis Leon Sanchez heeft de zevende etappe gewonnen. De Spanjaard van Caisse d’Epargne reed in de afdaling van de afsluitende klim weg uit de overblijfselen van het peloton. Sanchez had al de hele dag in een kopgroep meegereden. De Duitser Stefan Schumacher was de beste sprinter achter Sanchez.

Toen het erop leek dat het een beetje rustig werd in het peloton, begon de koerst. Ronny Scholz, Jens Voigt, Benoît Vaugrenard, Xavier Florencio, David Millar en Carlor Barredo vormden een kopgroepje, toen in het peloton een grote groep ten val kwam. Hierdoor moesten een boel renners in de remmen knijpen. Op de weg waar de renners vielen, kwam de wind van de zijkant. CSC ging vol op kop rijden, en zorgde ervoor dat het deel van het peloton wat nog over was, in een waaiervorming kwam te koersen.

Bijna alle klassementsrenners hadden goed opgelet en zaten in de voorste groep, maar Damiano Cunego, Stij Devolder en de Euskatel-kopmannen zaten in de achtervolgende groep. Toen begon de koers pas echt. Na een uur gaf de voorste groep zich gewonnen en liet de achtervolgende groep bijkomen.

Meteen nadat het peloton weer zo goed als compleet was, ontstond er een nieuwe kopgroep. Hosep Jufre Pou, Luis Léon Sanchez, Vincenzo Nibali en David de la Fuente reden weg uit het peloton.

Op de laatste col van de rit, werden de koplopers bijgehaald. Alleen De la Fuente kon nog alleen tot op de top van de berg doorrijden, waardoor hij tien punten voor het bergklassement pakte en daarmee de leiding van Sylvain Chavanel overnam. Cunego kon weer niet bij de voorste groep blijven en moest lossen.

In de afdaling naar de finish wist Luis Leon Sanchez, specialist in afdalen, uit het peloton weg te ruiden. De Spanjaard werd niet meer bijgehaald door het peloton en won de etappe. De Duitser Stefan Schumacher, de drager van het geel eerder deze week, sprintte in het peloton naar de tweede plaats, vlak voor Pozzatto. De Luxemburger Kim Kirchen behield het geel én de leiding in het puntenklassement.

Uitslag zevende etappe:
1. SANCHEZ Luis-Leon
2. SCHUMACHER Stefan
3. POZZATO Filippo
4. KIRCHEN Kim
5. VALVERDE Alejandro
6. PEREIRO SIO Oscar
7. SANCHEZ Samuel
8. JUFRE POU Josep
9. VANDEVELDE Christian
10. SCHLECK Andy
11. COBO ACEBO Juan Jose
12. EVANS Cadel
13. RICCO Riccardo
14. CARRARA Matteo
15. MENCHOV Denis
16. SCHLECK Frank
17. DEVOLDER Stijn
18. SASTRE Carlos
19. VALJAVEC Tadej
20. KOHL Bernhard
21. KREUZIGER Roman
22. PIEPOLI Leonardo
23. NIBALI Vincenzo
24. HUSHOVD Thor
25. FREIRE Oscar

De complete uitslag is hier te vinden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.