Schär moet streep zetten door voorjaar na zware val in Parijs-Nice

maandag 6 maart 2017 om 11:25
Schär moet streep zetten door voorjaar na zware val in Parijs-Nice

Foto: Sirotti

Greg Van Avermaet kan in de voorjaarsklassiekers niet rekenen op zijn ploeggenoot Michael Schär. De 30-jarige Zwitser van BMC kwam gisteren tijdens de openingsrit van Parijs-Nice ten val en brak daarbij zijn sleutel- en darmbeen.

Schär ging twintig kilometer voor de finish in Bois d’Arcy onderuit. “We zaten in de tweede groep en probeerden Richie Porte terug naar voren te brengen. Na een kasseistrook zat ik achter Romain Bardet. Hij reed twee keer in de goot en ging vlak voor mij onderuit. Ik viel en voelde direct mijn sleutelbeen. Toen ik op wilde staan, lukte dat niet. Ik wist direct dat er iets mis was”, kijkt hij terug. “Vooral mijn heup doet veel pijn. Maar ik ben vooral erg teleurgesteld dat ik de wedstrijd zo moet verlaten en dat mijn seizoen nu stilstaat.”

Schär zal geen operatie moeten ondergaan, maar de ploeg verwacht dat hij minimaal vier tot zes weken de fiets zal moeten laten staan. Pas daarna kan hij beginnen met trainen op de rollen en langzaam zijn trainingsarbeid opvoeren.

Dit artikel delen:

7 Reacties

ah-ja 6 maart 2017 om 11:33

Aan redactie "de ploeg verwacht dat hij minimaal over vier weken van de fiets moet blijven"
Valt mee, zo haalt ie de klassiekers nog.

edit redactie: we hebben het iets verduidelijkt, over vier weken is hij uiteraard niet klaar om wedstrijden te rijden

Vinyakke 6 maart 2017 om 11:36

haha, klopt!!!

Sephiroth 6 maart 2017 om 11:46

flink balen voor hem. En altijd lullig als het niet je eigen schuld is. Maakt het voor GvA natuurlijk weer wat meer een uitdaging :)

Lopopodium 6 maart 2017 om 12:07

Darmbeen. Wist niet dat dat bestond. Dat wordt voorlopig even niet op een zadeltje zitten…

Plavka 6 maart 2017 om 12:54

Ilium is misschien iets duidelijker, deze term wordt nooit meer gebruikt.

pirazzi 6 maart 2017 om 13:09

Van wikipedia: “Het darmbeen of os ilium vormt samen met het zitbeen en schaambeen, door volledige onderlinge vergroeiing, het heupbeen.” Er is ook een darmbeenspier: “De musculus iliacus[1] of darmbeenspier[2] is een platte driehoekige spier die zich diep in het lichaam bevindt tussen de bovenkant van het dijbeen en de onderzijde van de wervelkolom. De functie van deze spier is onlosmakelijk verbonden met die van de musculus psoas major. Deze spieren zijn gedeeltelijk met elkaar vergroeid en worden ook gezamenlijk aangeduid als musculus iliopsoas.”

Arry1337 6 maart 2017 om 13:13

Vond het al typisch dat de cameraman van de Helicopter meteen inzoomde op Bardet die op zijn fiets sprong en verder ging, terwijl er duidelijk een renner van BMC moeilijk op de grond zat. Merkwaardig dat deze Schär niet even in beeld genomen werd.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair