Serge Pauwels stapt over naar Omega Pharma-Quick Step
dinsdag 30 augustus 2011 om 12:36

Serge Pauwels stapt over naar Omega Pharma-Quick Step

Serge Pauwels rijdt volgend seizoen voor Omega Pharma-Quick Step. Dat schrijft de Belgische krant Het Laatste Nieuws. De Belgische klimmer komt over van het Britse Sky ProCycling, waar hij na twee seizoenen niet kon rekenen op een contractverlening. Volgens Het Laatste Nieuws waren ook Lotto-Ridley, Garmin-Cervélo en BMC in de race om Pauwels binnen te halen.

Pauwels, die in het verleden uitkwam voor Rabobank CT, maakte in 2009 fuore in de Giro d’Italia door in het shirt van Cervélo bijna een rit te winnen en vervolgens met de beste mee omhoog te gaan in de bergen. Na zijn overstap naar Sky kon de Antwerpenaar, mede door pech, echter geen potten meer breken.

Voor Omega Pharma-Quick Step is Pauwels de vijfde aanwinst voor 2012. Eerder werden de Slowaakse broers Peter en Martin Veltis, de Belg Stijn Vandenbergh en de Polen Michal Kwiatkowski en Michal Golas vastgelegd. Daarnaast wordt de Belgische formatie in verband gebracht met onder meer Frantisek Rabon, Matthew Brammeier, Bert Grabsch, Tony Martin en Levi Leipheimer.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.