Shari Bossuyt grijpt naast medaille in afvalkoers Nations Cup Milton
foto: Cor Vos
zaterdag 22 april 2023 om 11:34

Shari Bossuyt grijpt naast medaille in afvalkoers Nations Cup Milton

Shari Bossuyt was vannacht dicht bij een medaille tijdens de Nations Cup-wedstrijd in Milton. In de afvalkoers kwam de Belgische net een half wiel tekort voor een podiumplaats in de zeer competitieve wedstrijd en moest ze zich tevredenstellen met de vierde plaats.

Na een sterke voorjaarscampagne met een etappezege in de Tour de Normandie en top 10-klasseringen in de Classic Brugge-De Panne en Gent-Wevelgem heeft Bossuyt haar racefiets deze periode weer ingeruild voor een baanexemplaar. Een week geleden kwam ze al in actie tijdens de International Track Meeting op de wielerbaan Blaarmeersen in Gent, waar ze het omnium betwistte.

De Nations Cup-wedstrijd in Milton (Canada) was de volgende wedstrijd voor de 22-jarige renster. In de afvalkoers kwam Bossuyt sterk voor de dag, maar greep ze uiteindelijk nipt naast de medailles. Ze kwam in de voorlaatste afvalling een half wiel tekort om Maike van der Duin uit Nederland van het podium te houden. Van der Duin pakte daarna het brons, de hoogste medailles waren voor de Noorse Anita Stenberg en de Amerikaanse Jennifer Valente.

Belgische teams
Ook kwamen twee Belgische ploegen in actie. In eerste ronde van de ploegenachtervolging voor mannen lukte het Noah Vandenbranden, Thibaut Bernard, Gianluca Pollefliet en Tuur Dens niet om een ticket te bemachtigen voor de finales. België was met een eindtijd van 3:53.787 minuten uiteindelijk zesde van de twaalf landen die waren gestart. Groot-Brittannië greep de overwinning in 3:51.310.

Nicky Degrendele verscheen samen met Valerie Jenaer en BMX’ster Elke Vanhoof aan de start van de teamsprint voor vrouwen. Zij eindigden daar als zesde van de zeven landen die aan het vertrek stonden. De Nations Cup in Milton duurt nog tot en met zondag.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.