Simon Gerrans rijdt Giro d’Italia
donderdag 16 april 2015 om 10:31

Simon Gerrans rijdt Giro d’Italia

De 34-jarige Simon Gerrans is door zijn ploeg Orica-GreenEDGE toegevoegd aan de selectie voor de Ronde van Italië. Gerrans wil met zijn deelname aan de Giro een periode vol tegenslagen en blessures afsluiten: “De Giro komt voor mij precies op het juiste moment. Nadat ik de heuvelklassiekers en de Ronde van Romandië heb gereden, verwacht ik in goede conditie af te kunnen reizen naar Italië.”

Voor Gerrans betekent het zijn tweede deelname aan de Giro d’Italia. In zijn eerste optreden, in 2009, wist hij de veertiende etappe op zijn naam te schrijven. In de komende editie ziet ploegleider Matthew White vooral een belangrijke rol weggelegd tijdens de ploegentijdrit: “De Giro start ook dit jaar weer met een ploegentijdrit en met Simon in onze ploeg zijn we opnieuw een team om rekening mee te houden”, zo vertelt White op de website van Orica-GreenEDGE. “Onze ploeg kijkt enorm uit naar deze ronde en hopen onze mooie resultaten van vorig jaar te kunnen benaderen.”

De Australische WordTour-formatie won in 2014 drie etappes, waaronder de winst van Pieter Weening in de negende etappe en de ploegentijdrit. Daarnaast mochten Svein Tuft en Michael Matthews gezamenlijk in totaal zeven dagen in het ‘roze’ rijden.

De volledige selectie van Orica-GreenEDGE voor de 98ste Ronde van Italië (van 9 t/m 31 mei) zal in de week voor de start van de ronde bekend worden gemaakt.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
16 april 2015 10:34
Gerrans vs. de Italiaantjes op de Citadel-aankomsten. Mooi werk!
16 april 2015 10:40
En versus Gilbert dus!

Matthews stond ook nog op de voorlopige deelnemerslijst maar ik ga er vanuit dat die er nog af wordt gehaald. Dat zouden ook twee renners voor hetzelfde type aankomsten, en Matthews wil natuurlijk vol voor de Tour gaan.
16 april 2015 12:05
@LL

Er zitten ook meer Matthews aankomsten in de tour dan in de giro dit jaar. Maar die aankomsten passen Gerrans ook wel. Misschien de dubbel?
16 april 2015 12:17
Zal Matthews minder z'n kans kunnen gaan hierdoor?
16 april 2015 13:06
@redactie: er zit een congruentie of weglatingsfoutje in deze zin: “Onze ploeg kijkt enorm uit naar deze ronde en hopen onze mooie resultaten van vorig jaar te kunnen benaderen.”
WE hopen, de renners en begeleiders van het team hopen, of het team hoopt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.