Simon Yates: “Ik ben de topfavoriet voor de Giro”
foto: Cor Vos
vrijdag 10 mei 2019 om 18:32

Simon Yates: “Ik ben de topfavoriet voor de Giro”

Simon Yates is niet de man van de gewaagde uitspraken, maar op een persconferentie voorafgaand aan de Giro d’Italia blaakte de Brit van het zelfvertrouwen. “Wie de topfavoriet is voor de eindzege? Dat ben ik”, zo geeft de kopman van Mitchelton-Scott aan.

Dat Yates barst van het zelfvertrouwen, is niet zo gek. De klimmer leek vorig jaar al op weg naar de eindzege in de Italiaanse rittenkoers, maar de Brit ging uiteindelijk ten onder in de slotweek. Yates wist in het najaar revanche te nemen door de Vuelta a España te winnen, zijn eerste eindzege in een grote ronde.

“Ik ben al een jaar met deze wedstrijd bezig. Ik ben heel erg gefocust”, aldus Yates, die wel heeft geleerd van vorig jaar, toen hij drie weken lang zeer aanvallend reed. “Dit jaar kun je de Giro conservatief beginnen. Het zwaartepunt ligt in de slotweek. We weten nu hoe we een grote ronde moeten aanpakken.”

“Ik ga morgen niet wisselen”
Een conservatief begin of niet, Yates zal zich moeten laten zien in de openingstijdrit van Bologna naar San Luca. De Brit heeft ervoor gekozen om laat te starten. Een opvallende keuze, aangezien zijn grote concurrenten al vroeg binnen zijn in verband met de weersverwachtingen.

Toch maakt Yates zich geen zorgen. “Het zijn maar weersvoorspellingen, niemand weet het zeker. Het is ook een voordeel, aangezien ik de tijden van mijn concurrenten weet. Ik kan met andere woorden mijn strategie aanpassen”, aldus de ronderenner, die overigens niet van fiets zal wisselen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.