Sinkeldam: “Mooie combinatie van onze Sunwebtrui en mijn droom”
foto: Twitter Sunweb
woensdag 28 juni 2017 om 14:06

Sinkeldam: “Mooie combinatie van onze Sunwebtrui en mijn droom”

Ramon Sinkeldam heeft op de perspresentatie van de Tourploeg van Sunweb gereageerd op zijn kersverse kampioenstrui, die voor veel opschudding heeft gezorgd. “Het is een mooie combinatie van onze Sunwebtrui en mijn droom, de nationale driekleur”, zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.

Sinkeldam draagt vanaf de Tour de France geen volledig rood-wit-blauw tricot, maar een Sunwebtenue met een kleine Nederlandse vlag op de borst en de rug. Daarnaast zit een oranje leeuw in het ontwerp.

Ploegmanager Iwan Spekenbrink geeft toe dat het ontwerp deels vanuit commercieel oogpunt gemaakt is. “We respecteren de geschiedenis van de trui”, geeft hij aan, “maar willen ook de waardering voor onze sponsor tonen, vandaar dit verzoek aan de wielerunie KNWU.” De Nederlandse wielerbond heeft deze versie van de kampioenstrui goedgekeurd.

RIDE Magazine
79 Reacties
Sorteer op:
29 juni 2017 00:19
Schande deze trui, Spekenbrink moet zich diep, diep schamen.
Triest om te zien hoe Sinkeldam overduidelijk (!) ook walgt van wat de ploegleiding hem heeft geflikt, maar niks durft te zeggen en de geinstrueerde prietpraat moet verkondigen.

Zeer slechte publiciteit voor team Sunweb
Respectloos naar de sporter en supporter toe.
Heeft dus averechts effect, met hun 'team belangrijker dan individu' gewauwel.

Edit: en @Spekenbrink, voor het geval je meeleest:
Hier is absoluut geen sprake van combi driekkleur en sponsorbelang. De verhouding in het shirt is niet50/50 maar 85/15 in het voordeel van het boring teamtruitje. Fantasieloos in elkaar geflanst op een uurtje in de namiddag. KANSLOOS.
29 juni 2017 10:44
Spekenbrink wil ook de trui van Dumoulin aanpassen, las ik ergens. Bizar. Nog erger is het dat de KNWU hier toestemming voor geeft.
29 juni 2017 10:49
Ik ga er van uit dat deze foto van Ramon met zijn duimen omhoog en geforceerde glimlach de "beste" is van meerdere foto's die gemaakt zijn. Ik vraag mij af hoe die andere foto's er uit zien....
30 juni 2017 21:14
wat een aanfluiting. zouden ze dat ook met een Duitse titel gedaan hebben?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.