Sinkeldam, Strade Bianche, Van der Poel, DESTIL-Parkhotel Valkenburg
foto: FDJ (archief)
vrijdag 16 februari 2018 om 20:00

Sinkeldam, Strade Bianche, Van der Poel, DESTIL-Parkhotel Valkenburg

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over Ramon Sinkeldam, Strade Bianche bij de vrouwen en de jacht op de dertig zeges van Mathieu van der Poel.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Maagproblemen voor Sinkeldam

Ramon Sinkeldam heeft gisteren de tweede etappe van de Volta ao Algarve niet uitgereden. De Nederlands kampioen gaf daar vandaag tekst en uitleg bij: hij is ziek. “Het spijt me om uit de koers te stappen en mijn nieuwe vrienden van FDJ te verlaten. Ik worstel al een paar dagen met maagproblemen. Nu herstellen”, schrijft hij op Twitter. Sinkeldam bereidde zich in Portugal voor op het openingsweekend van volgende week.


Strade Bianche voor vrouwen met 24 ploegen

De organisatie van Strade Bianche heeft vandaag de voorlopige deelnemerslijsten voor de edities van 3 maart geopenbaard. Aan de start van de Toscaanse grindkoers staan 24 ploegen, waarvan drie uit Nederland. Boels-Dolmans start met wereldkampioene Chantal Blaak en Anna van der Breggen. Bij Sunweb zijn Lucinda Brand, Coryn Rivera en Ellen van Dijk de blikvangsters. WaowDeals komt onder andere met Riejanne Markus en Anouska Koster naar Italië.

In totaal staan zestien Nederlandse rensters op de lijst, onder wie ook het Lotto Soudal-duo Puck Moonen en Demi de Jong. De winnares van vorig jaar, Elisa Longo Borghini, komt met Wiggle High5 haar titel verdedigen.

Bekijk hier de voorlopige deelnemerslijst


‘Van der Poel gaat de dertig halen’

Vandaag was er nieuws over Wout van Aert, terwijl dit weekend in het veld de ogen weer gericht zullen zijn op Mathieu van der Poel. De Nederlandse veelvraat hoopt namelijk dit seizoen zijn zegeteller op dertig te kunnen zetten. Als de Europees kampioen zaterdag wint in Middelkerke, kan hij zondag in het Zeeuwse Hulst het seizoensrecord van Sven Nys evenaren. Volgens het WielerFlits-publiek gaat hem dat lukken. Liefst 94% van de lezers (totaal 2828 stemmers) heeft vertrouwen in Van der Poels recordpoging.

[poll id=”728″]


Antunes valt uit Ruta del Sol

Amaro Antunes heeft de derde etappe van de Ruta del Sol niet uitgereden. De 27-jarige Portugees, die bezig is aan zijn eerste seizoen bij CCC Sprandi Polkowice, kwam al na 11 kilometer ten val. “Er waren geen breuken, maar hij kon niet verder”, schrijft de ploeg op Twitter. Hij werd in de WielerFlits-voorbeschouwing genoemd als een van de favorieten. Antunes won vorig jaar in dienst van W52/FC Porto een etappe in de Volta ao Algarve en werd tweede in de Volta a Portugal. Daarmee verdiende hij een transfer.


Irvine moet leren: in een winter van renner naar ploegleider

Martyn Irvine is zich aan het omscholen tot ploegleider. De Ier koerste vorig jaar nog voor Aqua Blue Sport, maar stapt dit seizoen in de volgauto. In de Dubai Tour en de Tour of Oman is hij erbij, maar echt senang voelt hij zich nog niet. “Het voelt alsof ik mijn stage opnieuw doe, terug naar school. Een beetje raar”, zegt hij tegen Cyclingnews. “Ik kijk nu van de buitenkant toe. Het is goed zo. Ik mis de dingen die de jongens ervaren niet. Ik denk dat mijn tijd daarvoor geweest is. Nu kijk ik vooruit naar mijn volgende uitdaging.”


DESTIL-Parkhotel Valkenburg in het donkerblauw

Vandaag is de ploegpresentatie van DESTIL-Parkhotel Valkenburg. Daar is ook het blauw-oranje tenue getoond dat de continentale formatie in 2018 gaat dragen. Bij de Nederlandse formatie rijden dit jaar onder meer Tim Kerkhof, Twan Brusselman en Maarten van Trijp. Je leest snel op WielerFlits een kennismaking met de ploeg.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
16 februari 2018 23:43
Ik denk dat het duo Ensing/Swinkels noemenswaardiger was dan het duo Moonen/De Jong qua verwacht resultaat maar ze mogen mijn ongelijk bewijzen..
17 februari 2018 00:58
Ook benieuwd naar Rozanne Slik van de Fdj ploeg in de Strade!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.