Sosa bevestigt overstap naar Sky: “Begin het seizoen in eigen land”
foto: Sirotti
dinsdag 4 december 2018 om 15:34

Sosa bevestigt overstap naar Sky: “Begin het seizoen in eigen land”

Iván Ramiro Sosa heeft een einde gemaakt aan alle onzekerheid: de Colombiaan koerst volgend seizoen voor Sky. De 21-jarige klimmer – die lang op weg leek naar Trek-Segafredo – heeft aan Ciclismointernacional laten weten inderdaad de overstap te maken naar de Britse ploeg.

Onlangs wist Cyclingnews al te melden dat Sosa binnenkort een driejarig contract zal ondertekenen. Het Colombiaanse toptalent leek aanvankelijk op weg naar Trek-Segafredo, maar een managerswissel zorgde ervoor dat Sky opeens de beste papieren had. De Britse formatie won uiteindelijk de strijd om Sosa’s handtekening.

Transfersoap of niet, Sosa zelf is tevreden met zijn nieuwe werkgever. “Ik ben heel erg blij met mijn nieuwe ploeg. Ik zal proberen om zo goed mogelijk te presteren.” Bij Sky zal hij zijn oud-ploeggenoot én vriend Egan Bernal weer tegenkomen. “Ik heb heel erg veel van Egan geleerd. Ik wil hem dan ook graag helpen.”

Debuut in eigen land 
Sosa zal zijn seizoen naar alle waarschijnlijkheid beginnen in eigen land. “Normaal gesproken zal de Ronde van Colombia mijn eerste wedstrijd worden voor Sky. Het is zeker spannend, maar ik kijk er ook heel erg naar uit. Sky is namelijk de beste ploeg ter wereld. Iedereen wil er voor rijden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.