Soudal Quick-Step Devo Team presenteert drie aanwinsten voor 2024
maandag 12 juni 2023 om 13:48

Soudal Quick-Step Devo Team presenteert drie aanwinsten voor 2024

De opleidingsploeg van Soudal Quick-Step, Soudal Quick-Step Devo Team, heeft de komst van drie nieuwe renners aangekondigd. Het gaat om de Belgen Lars Vanden Heede en Viktor Soenens, en de Fransman Gabriel Berg. De drie junioren tekenden allen een contract voor twee jaar.


Lars Vanden Heede is met zijn 18 jaar de oudste renners van het stel. De tweedejaars junior werd dit seizoen onder meer tweede in Nokere Koerse en vijfde in de E3 Saxo Bank Classic. “Ik was dit seizoen consistent, maar wacht nog op die grote overwinning”, zegt Vanden Heede in een persbericht. Hij beschouwt zichzelf als ‘allrounder’, maar ziet ook potentie in zichzelf als klassiekerrenner.

De 17-jarige Viktor Soenens won dit jaar de vierde etappe van de Trixxo Ster van Zuid-Limburg. Ook werd hij vierde in de E3 Saxo Bank Classic en zesde in de Ronde van Vlaanderen. “Ik begon met fietsen toen ik twaalf jaar oud was”, vertelt Vanden Heede. “Op een dag reed ik met mijn school naar Geraardsbergen en daar kon ik de Muur oprijden. Dat was het moment waarop ik wist dat ik wielrenner wilde worden.”

Gabriel Berg, eveneens 17 jaar oud, kan het ‘niet geloven’ dat hij voor de opleidingsploeg van Soudal Quick-Step mag gaan rijden. “Als ze me vroeger vroegen wat mijn favoriete team was, was mijn antwoord altijd Quick-Step, een van de beste teams ter wereld”, aldus de Fransman. “Ik ben supergemotiveerd voor volgend jaar en hoop dat ik kan presteren. Ik ben een renner voor het vlakke en korte klimmen. Een van de koersen die ik leuk vind, is Kuurne-Brussel-Kuurne.”

Eerder maakte Soudal Quick-Step Devo Team al de komst van Niels Driesen bekend.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.