Startvolgorde Belgische Mixed Relay-ploeg bekend

donderdag 27 januari 2022 om 15:20
Startvolgorde Belgische Mixed Relay-ploeg bekend

foto: Cor Vos

Update

Aankomende vrijdag staat voor het eerst in de geschiedenis van het WK veldrijden de Team Relay op het menu. De Belgische ploeg is klaar voor het gloednieuwe onderdeel en de deelnemers kennen nu ook de startvolgorde: aan Daan Soete de eer om te beginnen aan de Mixed Relay.

Na Soete is het de beurt aan Kiona Crabbé, gevolgd door Kenay De Moyer, Fleur Moors, Alicia Franck en tot slot Niels Vandeputte. Elk team in de Team Relay bestaat uit drie mannen en drie vrouwen, waarvan één elite man en één elite vrouw. De andere vier komen uit de jeugdcategorieën. Alle renners moeten uiteraard ook individueel het WK betwisten.

Elke renner rijdt één ronde en zal bij de finish, in de zogenoemde wisselzone, zijn of haar landgenoot aflossen. De startvolgorde mag het land zelf bepalen. Na zes ronden is het winnende land bekend. Moors is overigens de vervangster van Xaydee Van Sinaey. Die laatste testte in aanloop naar het WK positief op het coronavirus en kon, net als Quinten Hermans, niet afreizen naar Fayetteville.

De Belgische afvaardiging zal het vrijdag overigens niet opnemen tegen de Nederlandse ploeg. Onze Noorderburen passen namelijk voor het evenement. Nederland kiest ervoor om de losse onderdelen op het WK veldrijden 2022 prioriteit te geven. Het nieuwe onderdeel vindt dit jaar overigens nog als test plaats en is dus nog geen officieel WK.


Update 19.45 uur

De Belgische Team Relay-ploeg bestaat vrijdag niet uit zes, maar uit vier crossers. De UCI besloot vandaag een late reglementswijziging door te voeren. Vanwege de vele coronagevallen binnen de WK-selecties is besloten om het aantal deelnemers terug te brengen van zes naar vier. Dit houdt in dat Kenay De Moyer en Fleur Moors vrijdag toch niet zullen deelnemen aan de Team Relay.

Daan Soete, Kiona Crabbé, Alicia Franck en Niels Vandeputte moeten nu de Belgische eer verdedigen in het gloednieuwe testonderdeel. Soete duikt als eerste het veld in, gevolgd door Crabbé, Franck en Vandeputte. Zij strijden vrijdagmiddag met Italië, Tsjechië en twee Canadese en Amerikaanse selecties om de overwinning.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone