Stefan Küng maakt favorietenrol waar in tijdrit Volta ao Algarve
Stefan Küng - foto: Cor Vos
vrijdag 22 februari 2019 om 18:10

Stefan Küng maakt favorietenrol waar in tijdrit Volta ao Algarve

Stefan Küng heeft de individuele tijdrit in de Volta ao Algarve naar zijn hand gezet. In Lagoa zette hij de snelste tijd op de klokken. Søren Kragh Andersen eindigde op de tweede plaats, Yves Lampaert werd derde. Op de vijfde plek treffen we Tadej Pogačar, die daardoor leider blijft in het algemeen klassement.

Net als in de Ruta del Sol stond in de Volta ao Algarve een tijdrit op het programma op de derde dag. Na de bergrit naar Fóia gisteren moesten de klassementsmannen opnieuw aan de bak. De route die de renners moeste afleggen was een exacte kopie van de individuele tijdrit van vorig jaar. Vooraf werd Stefan Küng aangestipt als grote favoriet.

Mads Pedersen en Ryan Mullen zetten als eerste een tijd neer, die uiteindelijk goed genoeg bleek voor een plaats in de top-10. Ze zouden de rit ermee niet winnen; Mullens rappe tijd werd uiteindelijk alleen door Yves Lampaert, Stefan Küng en Søren Kragh Andersen verbeterd. Küngs tijd bleek de snelste van allemaal, waardoor hij de zege pakte.

Tadej Pogačar spectaculair
Spectaculair was met name het optreden van Tadej Pogačar. De pas 20-jarige Sloveen klopte snelle tijden en zou uiteindelijk slechts zeventien seconden moeten toegeven op ritwinnaar Küng. In het klassement pakte hij juist veel tijd; waar hij aan het begin van de dag nog een minimale voorsprong had op Wout Poels, heeft hij nu 31s op Enric Mas.

De Spanjaard klom van drie naar twee. Op de derde plaats volgt nu Kragh Andersen (op 36s). Wout Poels (op 37s) en David De la Cruz (op 57s) maken de top-5 compleet. Morgen trekt de Volta ao Algarve verder met de rit van Albufeira naar Tavira. Zondag wordt de slotetappe verreden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.