Politie zoekt naar vermiste Steven de Jongh in Spanje
foto: WielerFlits
maandag 15 oktober 2018 om 16:18

Politie zoekt naar vermiste Steven de Jongh in Spanje

Steven de Jongh (44) is vermist in Spanje. Zijn partner Renée Meijer deelt op Twitter het verontrustende bericht dat de ploegleider van Trek-Segafredo sinds 10.30 uur geen teken van leven meer heeft gegeven. De Jongh reed in het gebied van La Ganga, provincie Girona.

Op social media wordt een beeld van de live locatie van De Jongh gedeeld, die bijgehouden werd via de app Strava. Het signaal houdt op in de buurt van La Bisbal d’Empordà. Opgeroepen wordt om het bericht van Meijer te delen.

Route op Strava
Strava heeft de route die De Jongh gereden heeft wel vastgelegd en opgeslagen. Tussen 8.00 en 9.00 uur is de Alkmaarder vertrokken vanuit Calonge voor een ‘Morning Ride’. De app heeft een rit van 62,57 kilometer geregistreerd, in een tijd van 2 uur en 4 minuten. De Jongh lijkt op de weg terug te zijn naar Calonge op het moment dat de route ophoudt, bij een kruising over een rivier ten zuiden van La Bisbal d’Empordà.

De Jongh plaatste zondag nog een foto op Instagram, waarin hij aangeeft naar zijn vrouw te reizen. Hij was zaterdag als ploegleider actief in de Ronde van Lombardije en kwam daar onder meer zijn oude pupil Alberto Contador tegen.

Update 17.00 uur

De politie is op zoek naar Steven de Jongh. Dat bericht deelt Trek-Segafredo op Twitter. “Houd zijn vrouw Renée Meijer in gedachten. We hopen allemaal op goed nieuws”, aldus de ploeg.

Update 18.03 uur

Steven de Jongh is bewusteloos, maar levend gevonden door de brandweer van Catalonië. Volgens Spaanse media wordt hij op dit moment vervoerd naar het ziekenhuis. Wat de exacte verwondingen zijn, is nog niet bekend.


Dit bericht bekijken op Instagram

Travel days to @meijerrenee0202 are always +1 ❤️

Een bericht gedeeld door stevendejongh (@stevendejongh) op

RIDE Magazine
49 Reacties
Sorteer op:
15 oktober 2018 18:09
Hoe is het mogelijk, 6-7 uur langs de kant van een weg. Hoop het beste.
15 oktober 2018 18:09
Update: levend gevonden

Reacties zijn gesloten.