Streep door voorjaar Jasper Stuyven, schade bij Mads Pedersen onbekend
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 27 maart 2024 om 19:03

Streep door voorjaar Jasper Stuyven, schade bij Mads Pedersen onbekend

De massale valpartij tijdens Dwars door Vlaanderen heeft niet alleen een streep gezet door de voorjaarsplannen van Wout van Aert. Ook Jasper Stuyven gaan we niet meer in actie zien tijdens de grote voorjaarsklassiekers. De semi-kopman van Lidl-Trek heeft bij de crash onder meer een sleutelbeenbreuk opgelopen.

Lidl-Trek heeft aan Het Laatste Nieuws laten weten dat in het ziekenhuis van Ronse een sleutelbeenbreuk is vastgesteld bij Stuyven. De Vlaamse klassiekerspecialist, die de afgelopen weken in topvorm verkeerde en onder meer tweede werd in de E3 Saxo Classic, is ook gehecht aan meerdere diepe snijwonden die hij opliep bij de zware crash.

Het gebroken sleutelbeen van Stuyven moet geopereerd worden. Daarvoor wordt hij overgebracht naar het ziekenhuis van Herentals.

Schade bij Pedersen nog niet bekend
Die andere kopman van Lidl-Trek, Gent-Wevelgem-winnaar Mads Pedersen, lag ook bij dezelfde valpartij als Van Aert en Stuyven. De sterke Deen onderging volgens ploegleider Gregory Rast – in gesprek met Ekstra Bladet – het hersenschuddingsprotocol en mocht verder. Pedersen stapte uiteindelijk uit de wedstrijd, maar reed zelfstandig naar de ploegbus.

Hoe Pedersen eraan toe is in aanloop naar de Ronde van Vlaanderen, is nog niet bekend. Wel vingen Deense media bij de ploegbus van Lidl-Trek enkele positieve geluiden op richting ‘De Ronde’ en ‘Roubaix’.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.