Sunweb kijkt uit naar komende Giro-ritten
foto: Gian Mattia D'Alberto - LaPresse
dinsdag 8 mei 2018 om 08:40

Sunweb kijkt uit naar komende Giro-ritten

Na drie dagen Israël heeft het Giro-circus de oversteek gemaakt van Israël naar Italië. Daar wacht het peloton meteen drie pittige dagen op Sicilië en zullen de hoogtemeters de volgende schifting in het klassement maken. Bij Sunweb kijkt men uit naar het drieluik op het eiland in de Middellandse Zee, meldt de NOS.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
“Ik denk dat het heel lastige ritten gaan worden”, zegt ploegleider Marc Reef. “Vooral de rit naar Caltagirone, het gaat de hele dag op en af over smalle wegen. De finish ligt ook op een soort Cauberg, er wordt gezegd dat het één van de meest onderschatte ritten van de Giro is. Dus het gaat echt een gevaarlijke dag worden.”

Ook verwacht Reef dat het mooie weer en de warmte hun weerslag gaan hebben op de renners. “De vijfde etappe is ook een dag waarop het behoorlijk op en af gaat. En op de derde dag gaan we finishen op de Etna, wat voor spektakel gaat zorgen.”

Tweede
Sunweb staat na drie dagen tweede in het algemeen klassement met Tom Dumoulin, die bovendien de openingstijdrit won. De 27-jarige Limburger is de titelverdediger in La Corsa Rosa.

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
8 mei 2018 09:22
"er wordt gezegd dat het één van de meest onderschatte ritten van de Giro is"

contradictoir
8 mei 2018 09:25
Vind dit soort artikeltjes overbodig.
8 mei 2018 09:26
In de eerste ritten met geaccidenteerd terrein is het altijd oppassen geblazen. Alle klassementsrenners staan (op Hermans na zo'n beetje) nog kort, en allemaal willen ze vooraan zitten. Na de Etna zal het hopelijk wat minder hectisch worden.
8 mei 2018 09:29
Gelukkig heeft Sunweb er nog zin in.
8 mei 2018 09:30
Het is 22 a 23 graden op Sicilië?
8 mei 2018 09:49
@secondant, wat dat betreft handig dat BMC het roze heeft. Als klimmende tijdrijder heeft Dennis net als Dumoulin voordeel aan een hoog maar steady tempo bergop.
8 mei 2018 09:53
@horsm,
Klopt. Ik verwacht vandaag eigenlijk nog weinig echte verschillen. Misschien een handvol verschillen tussen de eerste en de laatste klassementsman, maar ik verwacht eerlijk gezegd een sprint van een behoorlijk pelotonnetje. Misschien kan bijvoorbeeld Van Poppel dit nog wel aan? Of overschat ik dan Van Poppel en onderschat ik het parcours? Als een type als Matthews, Van Avermaet of Sagan meedeed, had dit sowieso een uitgemaakte zaak geweest. De slotkilometer(s) zijn niet zo zwaar als pakweg de Muur van Huy.
8 mei 2018 10:01
Edit redactie: Je hebt gelijk, we hebben het aangepast.
8 mei 2018 10:05
Battaglin misschien eerder dan Van Poppel?
8 mei 2018 10:06
@hoofdpistvrij

Wie is er nu al kansloos in het klassement dan (van de klassementsmannen)? Er is een verschil gemaakt, uiteraard. Maar nog praktisch niemand die bij de kanshebbers of outsiders werd gerekend voor een klassement staat op onoverkoombare achterstand. Kan alleen Hermans bedenken (out- out- outsider voor top 10 misschien).
8 mei 2018 10:12
Ik hoop op een late vluchter van de 2de rij voor de etappe en het roze. Betancur, Wellens, Grosschartner, Goncalves, Bilbao, Schachmann & Conti?
8 mei 2018 10:20
Betancur en Pozzovivo die een gooi doen naar het roze, ik teken er voor!
8 mei 2018 10:21
Dit worden leuke ritten. Koers controleren ook een stuk zwaarder, want iedereen ziet kansen en moet zijn klassementsrenners vooraan houden.
8 mei 2018 10:23
@secondant
13% op 500 meter van de meet is toch echt wel teveel voor Van Poppel. En zeker tegen mannen als, Ulissi, Bilbao, S. Yates, Woods wordt dat erg lastig. Nee, we gaan hier geen sprinters zien vandaag. Morgen trouwens ook niet met een zelfde soort aankomst.
8 mei 2018 12:13
Voorafgaand aan de slotkilometers is het al 9km aan 3.3%, daar gaan zelfs heuvelsprinters het lastig mee hebben

Om te reageren moet je ingelogd zijn.